چرا سقف خانه های شمالی قارچی است؟

به گزارش مجله رویای کره ای، عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه از دیرباز سقف های خانه را در مازندران قارچی می ساختند، گفت: سقف های بلند، بزرگ و شیروانی به خاطر باران زیاد در این مناطق ساخته می شد اما متاسفانه امروز چون منازل آپارتمانی شده، استفاده از این نوع سقف ها برچیده شده است

چرا سقف خانه های شمالی قارچی است؟

عزیر عابسی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه ساختمان سبز به معنای احداث ساختمانی متناسب با طبیعت، اقلیم و شرایط خاص هر منطقه است، اظهار کرد: معماری ساختمان به معنی چیدمان فضاها، سازه و انتخاب مصالح در این نوع ساختمان سازی باید مورد توجه در هر منطقه ای قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه ساختمان سبز باید نهایت انطباق با محیط را داشته باشند، توضیح داد: بنای سبز باید حداقل خسارت ها را به محیط زیست وارد کند اما الزاما به این معنا نبوده که در هر طبقه ای گلدانی گذاشته گردد یا درخت زیاد کاشته و گاها سقف های سبز داشته باشیم.

رابطه میان خانه سبز و کاهش انرژی

دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران اعلام نمود: منظور از حداقل خسارت ها وارده به محیط زیست یعنی کمترین آب و انرژی مصرف گردد، در این شرایط خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی نسبت به 20 سال گذشته، تمامی ساختمان ها پنجره و دیوارها دوجداره دارند و از مشکل فنی کمتری برخوردار هستند، همچنین در صدا، گرما و سرما نیز ورود و خروج صورت نمی گیرد.

عابسی توضیح داد: ساخت هر خانه باید بر اساس برآوردهای احتمالی مانند وزیدن باد و ورود نور خورشید باشد، در این صورت از مصرف انرژی تا حد زیادی کاسته می گردد.

عواقب بی توجهی به باران در مازندران

عابسی با اشاره به اینکه بی توجهی به مسئله باران در مازندران عواقبی همچون نم دار شدن خانه های طبقه آخر را به همراه دارد، اظهار کرد: در گذشته در یزد و اصفهان بادگیر ساخته می شد و با توجه به اقلیم آن منطقه برای خنک شدن از آن استفاده می کردند.

خانه سبز چیست؟

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل اضافه کرد: ساختمان سبز به این معنی است که خانه از تهویه طبیعی هوا و سیستم های چند جداره تشکیل شده باشد تا بتوانیم در محیط خانه گل و گیاه را پرورش دهیم و نور گیر مناسب و پنجره های متناسب داشته باشم. اگر قرار است ساختمان سبز ساخته گردد، در ابتدا باید اقلیم مازندران را مطالعه نموده و بر اساس شرایط آب و هوایی و منطقه ای بنا را با حداقل خسارت ها به محیط زیست ساخت؛ اگر ساختمان بر اساس اقلیم منطقه و با بیشترین نگاه زیست محیطی در نظر بگیریم، ایده ساخت خانه سبز در تمام استان ها پاسخ می دهد.

عابسی با بیان اینکه مردم در گذشته از آب باران برای درست کردن چای و غیره بهره می گرفتند اما امروز، این اتفاق نمی افتد، گفت: پیشنهاد می گردد امروزه در احداث ساختمان های جدید، در کنار مخزن فاضلاب، مخزنی برای جمع آوری آب باران ایجاد گردد تا با جمع آوری آن، آب مصرفی از بهداشتی جدا گردد.

فضای داخل خانه آلوده تر از بیرون است

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه هوای خانه به دلیل استفاده از بخاری، گاز و پخت و پز همیشه آلوده تر از فضای بیرون است، توضیح داد: در ساختمانی که با رعایت مسائل زیست محیطی ساخته می گردد، مصرف انرژی و آب کاهش یافته و محیط سالم تری خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 اسفند 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: koreandream.ir شناسه مطلب: 74

به "چرا سقف خانه های شمالی قارچی است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا سقف خانه های شمالی قارچی است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید