خبرساز شدن باغ موزه قصر، ارثی که از بافت تاریخی سمنان به جا ماند
به گزارش مجله رویای کره ای، به گزارش خبرنگاران، در این هفته باغ موزه قصر خبرساز شد. ایجاد یک سازه الحاقی شیشه ای به ساختمان مارکوف در باغ موزه قصر آنطور که مسئولان این مجموعه می گویند با هدف ایجاد یک فضای موزه ای جدید نصب شده است اما مسئولان باغ موزه در شورای فنی میراث فرهنگی چنین اقدامی را مطرح نکرده بودند. از سوی دیگر اداره کل میراث فرهنگی تهران نیز اظهار داشت که تنها در صورت نامه کتبی چنین تاییدیه ای را خواهد داد.
جهت دریافت خدمات طراح نمای ویلای دوبلکس با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
بنابراین پس از سرانجام کار و ایجاد فضای شیشه ای الحاقی به ساختمان مارکوف،اکنون که این سازه آماده بهره برداری است، مسئولان باغ موزه به اداره کل میراث فرهنگی در نامه ای نوشتند که در حال حاضر فعالیت در این بخش را متوقف می نمایند تا تاییدیه کتبی شورای فنی را دریافت نمایند.
این موضوع موجب شد تا سعید فلاح فر از کارشناسان میراث فرهنگی نسبت به آن اعتراض نموده و اعلام کند که در نمای بنایی که ثبت ملی و تاریحی شده باشد نه می توان دستکاری کرد و نه ساختمانی را به آن الحاق کرد. این غرفه ها قسمت بزرگی از نمای اصلی ساختمان را مسدود نموده است که نه طراحی اش با آن سازگار است و نه اجازه می دهد که اصالت معماری دیده گردد.
اما مسئولان باغ موزه قصر در خبری اعلام کردند که این مجموعه پس از چند ماه کار کارشناسی با بهره گیری از مشارکت بخش خصوصی اقدام به راه اندازی موزه اتومبیلهای قدیمی و کلاسیک می نمایدو این موزه با رونمایی از اتومبیل های کلاسیک دهه 30 و 40 میلادی روز دوشنبه 26 بهمن ماه در باغ موزه قصر افتتاح می گردد.
گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران آنالیز های پالئوپارازیتولوژیک را روی بقایای بیولوژیک حاصل از اسکلت بانوی هفت هزارساله انجام داد.
غلامرضا مولوی سرپرست تیم مطالعاتی گفت:پس از یک سال مطالعات انگل شناسی بر روی بانوی میانسال هزاره پنجم قبل از میلاد عفونت انتروبیازیس (آلودگی به کرم انتروبیوس ورمیکولاریس) تشخیص داده شد. این آلودگی انگلی حاکی از زندگی جمعی در اماکن سربسته است و انتقال آن در بین اعضای خانواده به سادگی و بصورت مستقیم صورت می گیرد.
مولوی توضیح داد: شروع مطالعات بین رشته ای و استفاده از دانش و تخصص گروهی، می تواند دریچه های جدیدی را فراروی دانشجویان و دانش پژوهان علوم پزشکی و بهداشت کشور باز کند. به تازگی با همکاری بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و پژوهشکده باستان شناسی کشور، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران از یک سو و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از سوی دیگر، شاهد انتشار نتایج منحصر به فردی در پالئوپارازیتولوژی بوده ایم.
دور اول مزایده واگذاری 7 بنای تاریخی به بخش خصوصی برگزار گردید
مزایده واگذاری 7 بنای تاریخی به بهره برداران بخش خصوصی با بازگشایی پاکت های (الف) و (ب) مربوط به متقاضیان برگزار گردید و متقاضیان بهره برداری 6 بنا به دور نهایی مزایده راه یافتند. در مرحله اول مزایده 7 بنای تاریخی کشور برای واگذاری به بخش خصوصی، متقاضیان 6 بنا به دور بعد مزایده راه یافتند و مزایده یک بنا نیز به دلیل نقص مدارک متقاضی متوقف شد. این مزایده به صورت دو مرحله ای انجام می گیرد و دور نهایی آن روز چهارشنبه، پنجم اسفندماه برگزار می گردد. بر این اساس با معرفی متقاضیان بهره برداری و سرمایه گذاری در مجموعه هایی چون خانه طاهریان سمنان، حمام قلعه همدان، کاروانسرای پیغام آذربایجان شرقی، خانه صادقی اردبیل، گراند هتل قزوین و مجموعه چرخاب اردکان مقرر شد مرحله دوم مزایده این بناها در روز پنجم اسفندماه برگزار گردد. همچنین مزایده بنای حمام خان کردستان به دلیل مشکل نقص مدارک متقاضی در این مرحله متوقف شد تا در آینده تجدید گردد.
جنگل کاری صنعتی به حریم جهانی چغازنبیل تعرض می نماید
قرار است در یک محوطه 600 هکتاری آن هم در حریم درجه یک سایت جهانی چغازنبیل جنگل کاری صنعتی انجام گردد . در این هفته مجتبی گهستونی، سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا در خوزستان به خبرنگاران گفت: طرح 600 هکتاری جنگل کاری صنعتی یک شرکت در حریم درجه یک چغازنبیل و 7 تپه واقع شده است این طرح با وجود آنکه مدتها پیش اداره کل میراث فرهنگی مجوز آن را داده بود، اما با مخالفت کارشناسان رو به رو شده است. همچنین پایگاه جهانی چغازنبیل و هفت تپه که قبل تر با انواع پروژه ها در حریم عرصه مخالفت می کرد در جریان صدور مجوز برای این پروژه نبوده است.
وی گفت: در دیداری که با مسئولان میراث فرهنگی خوزستان داشتم از وی خواهان توضیحات لازم درباره این پروژه شدم اما هرگونه تعرض به حریم میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه را رد شد و بیان شد که این پروژه آنقدر که به منابع طبیعی منطقه آسیب می زند، به محوطه های تاریخی صدمه ای وارد نخواهد کرد. بارها به مدیران استان خوزستان تاکید شده است که انجام فعالیت در مناطق تاریخی از جمله محور تاریخی شوش - هفت تپه -چغازنبیل که از جمله محورهای جهانی است باید با لحاظ کردن حساسیت های عمل درحریم آثار تاریخی جهانی صورت پذیرد و هرگونه تخریب، تسطیح، تغییر در توپوگرافی و اقدامات زیربنایی ممنوع و خلاف مقررات موجود است. در این مورد نیز حضور و فعالیت ماشین آلات سنگین و راه سازی در محدوده یاد شده که اقدام به تسطیح می نمایند غیرقانونی است.
بافت تاریخی سمنان وارث هکتارها خانه قدیمی مخروبه شد
بیش از 18 هکتار از خانه ها و حمام های قدیمی قرار گرفته کنار هم بافت تاریخی سمنان را تشکیل می دادند. هیچ یک از بناهای تاریخی به صورت منفرد در این بافت آنطور که اداره کل میراث فرهنگی سمنان گفته، در فهرست میراث ملی ثبت نشده اند ولی همه آنها در بافت تاریخی تجمیع و یک شماره ثبت گرفته بودند. اما بی توجه به همه اینها، مدیران سابق به این بافت بی توجهی نموده اند تا به جای آن خانه های جدید ساخته گردد. خانه هایی آپارتمانی که رنگ و بویی از شهر سمنان ندارند و در هر شهر دیگری نیز می توانند ساخته شوند.
اکنون اداره کل میراث فرهنگی سمنان وارث انبوهی از زمین های خاکی رها شده و خانه های تخریب شده است هر طرف از این بافت تاریخی نشانی از زخم دارد. زخمی که خانه های تاریخی را تراشیده و فقط دیواری از آنها را باقی گذاشته است.
حسین خواجه بیدختی مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان در مصاحبه با خبرنگاران می گوید: براساس توافق اجرا شده با شهرداری و متولیان شهرسازی قرار بود برای 18 هکتار طرح جامع آماده و آسیب های بافت نیز در آن گنجانده گردد. این طرح را داده اند و قاعدتا باید در شورای فنی مطرح شده تا کلیات آن تایید گردد و پس از آن به شورای فنی سازمان میراث فرهنگی برای آنالیز نهایی برود. به همین دلیل در حال حاضر و در فاز اول پهنه شرقی مسجد امام که بخش کوچکی از این بافت است، مورد آنالیز قرار گرفته و طرح آن بخش از بافت تایید شده و قرار است متولیان شهرسازی فعلا در آن محدوده با در نظر دریافت ضوابط و الزامات سازمان میراث فرهنگی فعالیت نمایند.
منبع: خبرگزاری مهر