26 کشور مرفه جهان از نگاه موسسه لگاتوم
به گزارش مجله رویای کره ای، موسسه لگاتوم، که دفتر اصلی آن در لندن واقع شده است، دوشنبه بر پایه شاخص های رفاه جهانی خود، گزارش مفصلی تحت عنوان مرفه ترین کشورهای جهان منتشر کرد. اندازه پولی که در هر کشور وجود دارد یکی از شاخص های مهم در مرفه به حساب آمدن یک کشور به شمار می رود، اما موسسه لگاتوم شاخص های بسیار بیشتری را در نظر می گیرد. این موسسه 89 متغیر را برای رتبه بندی در لیست خود در نظر گرفته است. در میان این متغیرها، علاوه بر شاخص های متداولی همانند سرانه فراوری ناخالص ملی و درصدی از جمعیت که به کار تمام وقت مشغول هستند، شاخص های نوین و خلاقانه دیگری همانند مقدار دسترسی امن به اینترنت و مقدار احساس آرامش در طول روز را در نظر گرفته است. این موسسه متغیرهای مورد آنالیز خود را در هشت دسته کلی آموزش، اقتصاد، سلامت و بهداشت، ایمنی و امنیت، دولت، فرصت ها و کارآفرینی، آزادی های شخصی و سرمایه اجتماعی طبقه بندی نموده است. این گزارش با آنالیز 142 کشور جهان، که اطلاعات بیشتری از آن ها در دسترس بوده منتشرشده است. با خبرنگاران همراه باشید تا 26 کشور مرفه جهان از نگاه موسسه لگاتوم را به شما معرفی کنیم.
26. جمهوری چک
جمهوری چک سال جاری با سه پله صعود نسبت به سال گذشته در رتبه 26 جهان نهاده شده است. این کشور در زیرگروه آموزش بالاترین رتبه خود، رتبه 13 را در اختیار گرفته، اما زیرگروه سرمایه اجتماعی باعث شده تا این کشور در جایگاه 26 این رتبه بندی متوقف گردد.
25. اسلوونی
اسلوونی نیز همچون جمهوری چک در زیرگروه آموزش شرایط بسیار خوبی دارد، اما رتبه 58 از میان 142 کشور در زیرگروه اقتصاد باعث شده تا جایگاه این کشور در این رتبه بندی نسبت به سال گذشته یک پله سقوط کند.
24. اسپانیا
یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگری اروپا، اگرچه در سایر زیرگروه ها شرایط میانه و مشابهی داشت، اما زیرگروه های آموزش و آزادی های شخصی این کشور را تا رتبه 24 ام این رده بندی بالا کشیدند.
23. مالت
علی رغم اینکه مالت رتبه 42 را در زیرگروه آموزش در میان این 142 کشور کسب نموده، اما شرایط خوب شاخص های این کشور در سایر زیرگروه ها باعث شده تا مالت سال جاری هم، همچون سال گذشته در رتبه 23 ام این رده بندی قرار بگیرد.
22. فرانسه
اگرچه فرانسه در شاخص های زیرگروه سلامت و بهداشت رتبه 8 ام جهان را از آن خود نموده، اما شرایط نابسامان این کشور در شاخص های مربوط به زیرگروه اجتماعی باعث شده تا این کشور برای سومین بار در چهار سال گذشته نتواند در میان بیست کشور مرفه جهان جایگاهی برای خود دست وپا کند.
21. تایوان
این کشور جزیره ای با شرایط بسیار خوب شاخص های زیرگروه ایمنی و امنیت خود، که رتبه 6 ام در جهان را کسب نموده اند، تنها با یک پله اختلاف از قافله بیست کشور مرفه جهان جای ماند.
20. هنگ کنگ
هنگ کنگی ها که سال جاری می توانند به رتبه اول خود در زیرگروه ایمنی و امنیت و رتبه زیر ده خود در زمینه شاخص های مربوط به کارآفرینی افتخار نمایند، سال جاری در جایگاه بیستم این رده بندی قرارگرفته اند.
19. ژاپن
ژاپنی ها در شاخص های مربوط به زیرگروه سلامت رتبه 7 جهان را به خود اختصاص دادند، اما شرایط این کشور در زمینه آزادی های فردی و رتبه 33 این کشور در شاخص های متعلق به این زیرگروه باعث شد، تا این کشور جایگاهی بهتر 19 ام به دست نیاورد.
18. بلژیک
اگرچه بلژیک در شاخص های مربوط به تمام زیرگروه ها در زمره 25 کشور برتر جهان نهاده شده، اما شاخص های مربوط به زیرگروه سلامت در این کشور با رتبه 10 ام جهان خودنمایی می نمایند. با این حال این کشور سال جاری نسبت به سال گذشته با یک پله سقوط روبرو شده است.
17. سنگاپور
سنگاپور که سال گذشته در رتبه 18 ام جهان نهاده شده بود، سال جاری به لطف رتبه اول خود در شاخص های مربوط به زیرگروه اقتصاد جایگاه سال گذشته بلژیک را از آن خود کرد.
16. اتریش
نهاده شدن در میان ده کشور برتر جهان در شاخص های مربوط به دو زیرگروه سلامت و بهداشت و کارآفرینی و فرصت ها نیز نتوانست مانع از افت یک پله ای این کشور در این رده بندی گردد و اتریش جایگاه 15 سال گذشته خود را سال جاری رتبه 16 ام تعویض کرد.
15. بریتانیا
بریتانیا سال جاری نتوانست در شاخص های مربوط به زیرگروه های امنیت و آموزش در بین بیست کشور اول جهان جایگاهی پیدا کند و با دو پله سقوط نسبت به سال گذشته در رتبه 15 ام جهان نهاده شد.
14. آلمان
رتبه 5 آلمان در شاخص های مربوط به زیرگروه اقتصاد باعث شد، تا آلمان برای چهارمین سال متوالی در رتبه چهاردهم مرفه ترین کشورهای جهان قرار بگیرد.
13. لوکزامبورگ
شرایط مطلوب شاخص های مربوط به زیرگروه های آزادی های فردی و سلامت و بعلاوه بهبود شرایط این کشور در شاخص های مربوط به زیرگروه دولت مقتدر و اقتصاد باعث شد تا این کشور سال جاری با سه پله صعود از رتبه 16 خود در سال 2014 به رتبه 13 مرفه ترین کشورهای جهان ارتقا یابد.
12. ایسلند
ملت آتلانتیک شمالی سال جاری در شاخص های مربوط به سه زیرگروه خود در میان 5 کشور برتر جهان نهاده شد. اما رتبه عالی شاخص های مربوط به زیرگروه های آزادی های فردی، ایمنی و امنیت و فرصت ها و کارآفرینی این کشور نتوانست مانع از سقوط یک پله ای این کشور در رتبه بندی سال جاری گردد.
11. ایالات متحده
ایالات متحده سال جاری هم در شاخص های مربوط به زیرگروه سلامت در رتبه اول جهان نهاده شد. اما شرایط نابسامان امنیت و ایمنی در این کشور نسبت به سایر کشورهای مرفه جهان و رتبه 33 ام این کشور در این زیرگروه باعث شد تا ایالات متحده در میان ده کشور مرفه جهان در این لیست جایگاهی نداشته باشد.
10. ایرلند
ایرلند سال جاری به پاس رتبه 4 ام خود در شاخص های مرتبط با زیرگروه ایمنی و امنیت با صعود دو پله ای در این رده بندی در رتبه 10 ام مرفه ترین کشورهای جهان نهاده شد.
9. فنلاند
فنلاند که یکی از کارآمدترین دولت های جهان را اختیار دارد و در شاخص های مربوط به این زیرگروه در زمره 5 ام جهان نهاده شده است، با رتبه 33 ام جهان در شاخص های مربوط به زیرگروه اقتصاد، رتبه 8 ام سال گذشته خود را با جایگاه 9 ام در سال 2015 تعویض کرد.
8. هلند
هلند که سال گذشته در جایگاه 9 ام مرفه ترین کشورهای جهان نهاده شده بود، سال جاری به لطف شاخص های مطلوب خود در زیرگروه های آموزش، بهداشت و آزادی های فردی به رتبه 8 ام جهان در این رده بندی ارتقا یافت.
7. استرالیا
استرالیا برای سومین سال متوالی در رتبه هفتم مرفه ترین کشورهای جهان نهاده شد. این کشور سال جاری در شاخص های مربوط به زیرگروه آموزش رتبه اول جهان را به خود اختصاص داد.
6. کانادا
مردم کانادا می توانند به رتبه اول خود در شاخص های مرتبط با زیرگروه آزادی های فردی افتخار نمایند و از این آزادی ها لذت ببرند. این کشور که سال 2014 در رتبه 5 ام مرفه ترین کشورهای جهان نهاده شده بود، سال جاری جایگاهی بهتر از ششم به دست نیاورد.
5. سوئد
سوئد به لطف رتبه اول خود در شاخص های مربوط به زیرگروه فرصت ها و کارآفرینی سال جاری جایگاه سال گذشته کانادا را از آن خود کرد و با ارتقا یک پله ای خود نسبت به سال گذشته در رتبه پنجم مرفه ترین کشورهای جهان نهاده شد.
4. نیوزلند
حس هم بستگی اجتماعی و تعامل و دوستی در جامعه نیوزلند باعث شد که این کشور در شاخص های زیرگروه سرمایه اجتماعی رتبه اول را به خود اختصاص دهد و علاوه بر کسب رتبه 4 ام در این رده بندی، عنوان مرفه ترین کشور غیر اروپایی جهان را به خود اختصاص دهد.
3. دانمارک
مردم دانمارک می توانند به دولت کارآمد شرایط بسیار مطلوب خود در شاخص های مربوط به زیرگروه آموزش و سرمایه اجتماعی و دولت کارآمد افتخار نمایند. شاید اگر رتبه 16 این کشور در شاخص های مربوط به زیرگروه سلامت شرایط بهتری داشت، این کشور عنوان مرفه ترین کشور جهان را به خود اختصاص داده بود.
2. سویس
سویس که برای سومین سال متوالی رتبه دوم مرفه ترین کشورهای جهان را به خود اختصاص داده است، رتبه اول را در شاخص های مرتبط به زیرگروه دولت کارآمد را به خود اختصاص داده است. این کشور در زمینه اقتصاد هم رتبه دوم جهان را در این رده بندی به خود اختصاص داد.
1.نروژ
کشور پادشاهی اسکاندیناوی در سال 2015 هم عنوان مرفه ترین کشور جهان را به خود اختصاص داد. این کشور هفت سال متوالی است که در این رده بندی مرفه ترین کشور جهان گزارش می گردد. نروژ تنها کشوری است که در شاخص های مربوط به هر هشت زیرگروه در میان 10 کشور برتر جهان نهاده شده است.
منبع: کجارو