سرطان پستان هنگام خواب شبانه در بدن پیشروی می نماید
به گزارش مجله رویای کره ای، نتایج پژوهش جدیدی که در مؤسسه فناوری فدرال زوریخ اجرا شده است، نشان می دهد احتمال پیشروی سرطان پستان هنگام خواب شبانه بیشتر است.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو ساینتیست، پژوهش نوی نشان می دهد که سلول های سرطان پستان عمدتاً در شب و هنگام خواب توسعه می یابند و به سایر قسمت های بدن می رسند. بدین ترتیب، این فرآیند آن طور که پیشتر تصور می شد، به طور مداوم طی روز رخ نمی دهد.
پژوهشگران هشدار دادند که این نتایج بدان معنا نیست که افراد مبتلا به سرطان باید از خوابیدن خودداری نمایند تا از توسعه سرطان جلوگیری گردد. پژوهش های پیشین نشان داده اند که اختلال در خواب می تواند پیشروی سرطان پستان را بدتر کند، اما یک پژوهش نو نشان می دهد که در نظر گرفتن برترین زمان از روز برای درمان سرطان می تواند درمان را مؤثرتر کند.
نیکولا استو (Nicola Aceto)، پژوهشگر مؤسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH Zurich) و از اعضای این گروه پژوهشی، گفت: بیشتر درمان های سرطان، به منظور هدف قرار دادن سلول های تومور در یک زمان خاص طراحی نشده اند. درمان های ارائه شده با این تصور عمومی انجام می شوند که تومور وجود دارد و باید سعی داشت تا در هر زمانی به آن حمله کرد. اکنون بهتر از پیش می دانیم که در زمان های مختلف چه اتفاقی می افتد و درمان باید بهتر انجام گردد.
استو و همکارانش پیش از این، پژوهش دیگری را در خصوص سرطان پستان قابل متاستاز انجام داده بودند که طی آن، فرایند غیرمنتظره ای را تشخیص دادند. این پژوهش نشان داد که سلول های توموری در گردش (CTCs) شرکت نمایندگان، یعنی سلول های ناشی از تومور های مهاجم، بیشتر هنگام شب تکثیر می گردد.
پژوهشگران تصمیم گرفتند که در خصوص 30 زن مبتلا به سرطان پستان، از جمله 9 زن مبتلا به نوع متاستاتیک سرطان که تحت درمان نبودند، تحقیقات بیشتری انجام دهند. دانشمندان در ساعات 10 و چهار صبح، نمونه های خون را جمع آوری کردند.
تجزیه و تحلیل آن ها نشان داد که 78 درصد از کل سلول های توموری در گردش، در نمونه های شبانه یافت شده اند؛ یعنی زمانی که زنان در خواب بودند.
سپس پژوهشگران، آزمایش های خون مشابهی را روی موش هایی انجام دادند که چهار نوع مختلف سرطان پستان به آن ها القا شده بود. آن ها دریافتند که با توجه به نوع سرطان، بین 87 تا 99 درصد از سلول های توموری در گردش، از نمونه های گرفته شده طی دوره خواب حیوانات به دست آمده اند. علاوه بر این، سلول های توموری در گردش به دست آمده از موش های خواب، بیشتر از موش های بیدار بودند. این بدان معناست که احتمال تشکیل شدن تومور نو بیشتر بود.
استو گفت: اگرچه این نتایج در ابتدا شگفت انگیز بودند، اما یافته های ما در واقع منطقی هستند. سیستم ایمنی بدن به شدت تحت تاثیر چرخه خواب و بیداری بدن قرار گرفته است که به عنوان ریتم شبانه روزی شناخته می گردد. با وجود این، به طور کلی تصور می شد که تومور های سرطانی از این ریتم شبانه روزی تبعیت نمی نمایند.
یافته های نو، این تصور غلط را تصحیح می نمایند، اما بسیاری از پرسش ها را نیز بی پاسخ می گذارند. استو اضافه کرد: ریتم خاصی وجود دارد که هنگام خواب به بیشترین اوج خود می رسد. در هر حال، ما نمی دانیم که دقیقا کدام لحظه از خواب در این میان مؤثر است و این که آیا خوابیدن بیشتر و کمتر به این امر یاری می نماید یا خیر.
این پژوهش در مجله Nature به چاپ رسید.
منبع: فرارو