مواد غذایی سرشار از کراتین و فواید آنها
به گزارش مجله رویای کره ای، کراتین پروتئینی است که به حفظ ساختار مو، ناخن ها، پوست و دیواره درونی اندام های داخلی یاری می نماید. بعضی مواد مغذی از فراوری کراتین در بدن پشتیبانی می نمایند.
به گزارش خبرنگاران از ایسنا، مدیکال نیوز تودی نوشت: کراتین یک بلوک سازنده در بدن انسان است. کراتین ها پروتئین های سختی هستند که ساختار سلول های اپیتلیال را شکل می دهند. این سلول ها سطوح داخلی و خارجی بدن را پوشش می دهند. آنها به تشکیل بافت های پوست، مو و ناخن ها یاری می نمایند. همچنین، سلول های اپیتلیال دیواره درونی اندام های داخلی و غدد را شکل می دهند.
فواید بالقوه مواد غذایی سرشار از کراتین
پروتئین برای رشد و ترمیم قسمت های مختلف بدن از جمله موارد زیر اهمیت دارد:
- عضلات
- استخوان ها
- پوست
- تاندون ها
- مو
- چشم ها
- بافت ها
به طور خاص، کراتین به تقویت و انعطاف پذیری سلول ها در مو، پوست و ناخن ها و به کاهش آسیب دیدگی بافت ها ناشی از سایش یاری می نماید.
همچنین، کراتین به موارد زیر یاری می نماید:
- اندازه سلول ها را تنظیم می نماید
- امکان حرکت، رشد و تقسیم را برای سلول ها فراهم می نماید
- زخم ها را بهبود می بخشد
مواد مغذی که به فراوری کراتین یاری می نمایند
بعضی مواد مغذی به بدن در فراوری کراتین یاری می نمایند و ممکن است سلامت پوست، مو، ناخن ها و بافت های دیگر را بهبود ببخشند.
با مصرف مواد غذایی حاوی این مواد مغذی، فرد می تواند به بدن در فراوری کراتین یاری کند.
بیوتین
بیوتین نقش مهمی در فراوری کراتین ایفا می نماید و می تواند از رشد سالم مو و ناخن ها پشتیبانی کند.
ال-سیستئین
ال-سیستئین یک اسید آمینه و جزئی از کراتین است.
همچنین، سیستئین ها برای تشکیل کلاژن، حفظ کشسانی پوست و متابولیز بیوتین برای این که بدن بتواند از آن استفاده کند، اهمیت دارند.
روی
روی یک ماده مغذی مهم برای حفظ سلامت پوست است. این ماده معدنی از بازفراوری کراتینوسیت ها، سلول های فراورینماینده کراتین، پشتیبانی می نماید.
ویتامین C
ویتامین C از تشکیل کراتینوسیت ها پشتیبانی نموده و به محافظت از پوست در برابر استرس اکسیداتیو یاری می نماید.
همچنین، این ویتامین به تشکیل کلاژن در پوست یاری می نماید و ممکن است اثر ضدپیری روی چین و چروک های پوست داشته باشد.
ویتامین A
ویتامین A در شکل گیری کراتینوسیت ها نقش دارد.
این ویتامین برای جایگزینی سلول های پوست و عملکرد سالم گوش ها، چشم ها و دیواره درونی اندام های داخلی بدن لازم است.
کدام مواد غذایی فراوری کراتین را تقویت می نمایند؟
مواد غذایی زیر منابع خوبی از مواد مغذی هستند که به فراوری کراتین در بدن یاری می نمایند. همچنین، آنها ویتامین ها و مواد معدنی ضروری دیگر را نیز تامین می نمایند.
تخم مرغ
از آنجایی که کراتین یک پروتئین است، مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین برای فراوری آن اهمیت دارد.
تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین محسوب شده و یک تخم مرغ عظیم حاوی 6.24 گرم پروتئین است. همچنین، تخم مرغ حاوی مواد مغذی مهم دیگری از جمله کلسیم، ویتامین های B12 و A است.
یک تخم مرغ پخته حاوی 10 میکروگرم بیوتین است که یک سوم از ارزش روزانه برای این ماده مغذی محسوب می گردد.
پیاز
پیاز حاوی ان-استیل سیستئین است که بدن از این آنتی اکسیدان برای فراوری ال-سیستئین استفاده می نماید.
یک پیاز خام کوچک می تواند 5.18 میلی گرم ویتامین C را تامین کند و همچنین حاوی روی و ویتامین های B است.
ماهی سالمون
ماهی سالمون منبع خوبی از پروتئین است و یک وعده یک اونسی (28 گرم) از ماهی سالمون پخته می تواند 7.31 گرم پروتئین ارائه کند. این مقدار ماهی حاوی 0.139 میلی گرم روی نیز است.
همچنین، ماهی سالمون منبع خوبی برای بیوتین است و سه اونس (85 گرم) از این ماهی حاوی 5 میکروگرم بیوتین است. این 17 درصد از ارزش روزانه برای بیوتین را تامین می نماید.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین A است.
یک سیب زمینی شیرین اندازه متوسط به وزن 150 گرم می تواند 1,150 میکروگرم ویتامین A را ارائه کند. همچنین، سیب زمینی شیرین منبع خوبی از ویتامین C است و مقادیر کم از ماده معدنی روی را نیز ارائه می نماید.
نصف فنجان سیب زمینی شیرین پخته حاوی 2.4 میکروگرم بیوتین نیز است که 9 درصد از ارزش روزانه برای این ماده مغذی را تامین می نماید.
دانه های آفتابگردان
دانه های آفتابگردان سرشار از بیوتین هستند و یک چهار فنجان از آنها می تواند 2.6 میکروگرم بیوتین را تامین کند که 9 درصد از ارزش روزانه برای این ماده مغذی است.
یک وعده یک اونسی (28 گرم) از دانه های آفتابگردان حاوی 1.5 میلی گرم روی و همچنین ویتامین های B و E است.
انبه
انبه سرشار از ویتامین های A و C است که هر دو برای فراوری کراتین اهمیت دارند.
یک انبه به وزن 207 گرم می تواند 112 میکروگرم ویتامین A و 75.3 میلی گرم ویتامین C را تامین می نماید.
سیر
سیر حاوی ان-استیل سیستئین است که به فراوری کراتین یاری می نماید.
همچنین، سیر حاوی سیستئین دیگری است که می تواند به حفظ سلامت پوست و متابولیز بیوتین در بدن یاری کند.
مطالعه ای در سال 2016 نشان داد که سیر به محافظت از کراتینوسیت ها در برابر آسیب ناشی از پرتوهای فرابنفش یاری می نماید.
البته این یک مطالعه آزمایشگاهی بود و پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که باید پژوهش های بیشتری با حضور سوژه های انسانی و حیوانی برای تایید این یافته ها انجام شوند.
کیل
کیل (Kale) یک ماده غذایی بسیار مغذی و حاوی سطوح بالای ویتامین های A و C است. یک فنجان کیل خام به وزن 25 گرم حاوی 125 میکروگرم ویتامین A و 30 میلی گرم ویتامین C است.
همچنین، کیل حاوی مواد مغذی مهم دیگر از جمله آهن، کلسیم و فولات است.
جگر گاو
به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، جگر گاو یکی از بهترین منابع غذایی برای بیوتین است.
یک وعده سه اونسی (85 گرم) از جگر گاو پخته 30.8 میکروگرم بیوتین را تامین می نماید که برابر با 103 درصد از ارزش روزانه برای این ماده مغذی است.
هویج
هویج سرشار از ویتامین A است. نصف فنجان هویج خام 459 میکروگرم ویتامین A را تامین می نماید که 51 درصد از ارزش روزانه توصیه شده برای این ماده مغذی است.
همچنین، یک هویج اندازه متوسط حاوی 3.6 میلی گرم ویتامین C و مواد مغذی دیگر مانند روی، ویتامین های B و K است.
منبع: جام جم آنلاین