با انواع ته چین و طرز تهیه آن ها آشنا شوید!
به گزارش مجله رویای کره ای، غذاهای ایرانی به علت طعم دلپذیر در تمام جهان مشهور هستند و برنج در بیشتر غذاهای ایرانی نقش اصلی را بازی می نماید. ته چین یکی از غذاهای ایرانی با پایه برنج است که می توان آن را نوعی کیک برنج هم دانست. انواع ته چین برای ذائقه های مختلف وجود دارد؛ از ته چین ساده و زعفرانی گرفته تا ته چین مرغ و اسفناج! مواد اصلی برای تهیه انواع ته چین، برنج، ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و فلفل است؛ اما مواد داخلی آن می تواند به سلیقه شما تغییر کند. اگر دوست دارید با طرز تهیه انواع ته چین آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید. البته، گوش دادن به فایل صوتی طرز تهیه ته چین مرغ و گوشت نیز به شما در تهیه این غذا یاری می نماید.
طرز تهیه ته چین ساده رستورانی
برای یاد گرفتن طرز تهیه انواع ته چین برنج ، اول با ته چین ساده آغاز کنید. ته چین ساده پایه تمام ته چین ها است و در عین سادگی خوشمزه و مجلسی خواهد بود. لبنیاتی که در ته چین استفاده می گردد ماست چکیده است. اگر قصد دارید از دیگر انواع ماست بهره ببرید، باید آن را در یک پارچه بریزید تا آب ماست خارج شده و ماست چکیده ایجاد گردد.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/08/Tahchin.mp3مواد لازم برای تهیه ته چین ساده مناسب برای چهار نفر
برای تهیه ته چین ساده به مواد اولیه زیر نیاز دارید که در هر خانه ای یافت می گردد:
مواد لازم | میزان مورد نیاز |
برنج | 3 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
ماست چکیده | 5 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | به میزان دلخواه |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زرشک و خلال پسته برای تزیین | به میزان دلخواه |
دستور پخت ته چین ساده
ته چین ساده را به راحتی و مطابق مراحل زیر آماده کنید:
- مرحله اول: ابتدا برنج را به خوبی شسته، با میزان کافی آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از مدتی یک دانه برنج را از آب بیرون بیاورید و با انگشت تان تست کنید. اگر اطراف برنج نرم شده ولی داخل آن کمی سفت بود، زمان آبکشی برنج رسیده است. برنج ها را داخل یک آبکش بریزید و اجازه دهید تمامی آب برنج جدا گردد.
- مرحله دوم: در یک کاسه بزرگ تخم مرغ، ماست چکیده و روغن را کاملاً با هم مخلوط کنید تا یکدست گردد. سپس زعفران دم شده را به آن اضافه کنید. اینکه چه میزان زعفران اضافه می کنید، بستگی به سلیقه و ذائقه خودتان دارد. در این مرحله اگر دوست دارید فلفل و نمک را هم به عنوان طعم دهنده اضافه کنید.
- مرحله سوم: سپس برنج ها را با مخلوط تخم مرغ و ماست ترکیب کنید و خوب هم بزنید. همه برنج ها باید با این مخلوط ترکیب شوند.
- مرحله چهارم: یک قابلمه میانه نچسب انتخاب نموده و کف آن را کمی چرب کنید. مواد ته چین را داخل قابلمه بریزید و با پشت قاشق یا کفگیر، کمی فشار دهید تا سطح رویی ته چین صاف و یک دست گردد.
- مرحله پنجم: قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید. وقتی که صدای روغن داغ شده را شنیدید و بوی برنج به مشامتان رسید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید ته چین برای یک ساعت روی شعله ملایم بپزد. سپس گاز را خاموش کنید و بگذارید تا کمی سرد گردد.
- مرحله ششم: ته چین را در ظرف سرو برگردانید و برای تزیین هم کمی زرشک و پسته را تفت دهید و روی ته چین بریزید. فایل صوتی طرز تهیه ته چین برای آشنایی شما با تهیه این غذا بسیار مفید خواهد بود.
طرز تهیه ته چین مرغ
ته چین مرغ یکی دیگر از انواع ته چین برنج است که هواداران بسیاری دارد. در طرز تهیه ته چین مرغ از همان مواد ته چین ساده، به همراه 1 سینه مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده می نمایند.
- مرحله اول: در طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه ، ابتدا مثل مرحله قبل برنج را آبکش کنید.
- مرحله دوم: در یک کاسه بزرگ تخم مرغ، ماست، روغن، زعفران دم نموده و کمی نمک و فلفل را خوب با هم ترکیب کنید تا یکدست گردد. سپس برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: یک قابلمه میانه نچسب یا قالب مخصوص فر را با روغن کمی چرب کنید. نیمی از برنج را کف قابلمه یا قالب بریزید و با پشت قاشق کاملاً فشار دهید تا سفت گردد.
- مرحله چهارم: مرغ های پخته و ریش ریش شده را روی برنج بریزید و خوب پخش کنید تا همه سطح برنج با مرغ پوشیده گردد؛ فقط کمی لبه ها را خالی بگذارید.
- مرحله پنجم: سپس بقیه برنج ها روی مرغ بریزید و مجدد فشار دهید. سعی کنید روی برنج کاملاً صاف و یکدست گردد.
- مرحله ششم: سپس ته چین را به مدت یک ساعت روی گاز قرار دهید تا دم کشیده و پخته گردد.
- مرحله هفتم: بعد از پخته شدن کمی صبر کنید تا ته چین سرد گردد. سپس آن را داخل ظرف سرو برگردانید و با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
طرز تهیه ته چین گوشت
ته چین گوشت یکی از انواع ته چین برای کسانی است که گوشت قرمز را به همه چیز ترجیح می دهند. تهیه آن هم مانند ته چین مرغ است، فقط به جای مرغ، از 300 گرم گوشت استفاده شده و خلال پسته و زرشک نیز از مواد اولیه حذف می گردد.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/08/Tah.morgh-.gosht-.mp3- مرحله اول: برای تهیه ته چین گوشت ، ابتدا گوشت را به میزان های خورشتی یا کوچک تر خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید.
- مرحله دوم: وقتی تغییر رنگ داد، با کمی آب، زردچوبه و فلفل و سیر بپزید. معمولاً حدود دو ساعت زمان می برد تا گوشت خوب پخته گردد.
- مرحله سوم: تخم مرغ، ماست چکیده، روغن، زعفران دم نموده، نمک و فلفل را در ظرفی تا حد یک دست شدن مخلوط کنید و برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله چهارم: قابلمه نچسب یا قالب فر را خوب چرب کنید. نیمی از برنج را کف ظرف بریزید و خوب فشار دهید.
- مرحله پنجم: گوشت ها را روی برنج پخش نموده و کمی از حاشیه ظرف را خالی بگذارید. می توانید از گوشت تکه ای، گوشت ریش شده، گوشت چرخ نموده تفت داده یا گوشت قلقلی بهره ببرید.
- مرحله ششم: بقیه برنج ها را روی گوشت بریزید و خوب فشار دهید. سپس ته چین گوشت را برای یک ساعت بپزید.
طرز تهیه ته چین ماهی
یکی از انواع ته چین های متفاوت و دلچسب جنوبی ها، ته چین ماهی می باشد. با توجه به ارزش غذایی ماهی و طعم فوق العاده آن، این ته چین گزینه ای مناسب برای کسانی است که در پی غذاهای سالم هستند. در این غذا علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، از 300 گرم ماهی بدون استخوان، نصف پیمانه گشنیز خرد شده و 2 قاشق غذاخوری آب نارنج هم استفاده می گردد.
- مرحله اول: در طرز تهیه ته چین ماهی ، ابتدا ماهی را شسته و تکه تکه کنید. تکه های ماهی را در روغن زیتون و آب نارنج بخوابانید تا طعم دار گردد و سپس بخارپز کنید.
- مرحله دوم: تخم مرغ، ماست، زعفران و نمک و فلفل را در کاسه ای بزرگ خوب با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست گردد. برنج آبکش شده را به این ترکیب اضافه کنید.
- مرحله سوم: کف یک قابلمه نچسب را چرب نموده و ماهی های پخته را کف قابلمه بچینید.
- مرحله چهارم: گشنیز ها را روی ماهی ها بریزید. سپس مواد ته چین را روی ماهی بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید تا سفت و یک دست گردد.
- مرحله پنجم: ته چین ماهی را برای یک ساعت روی شعله گاز بپزید. اگر دوست داشته باشید می توانید ماهی را وسط ته چین بگذارید، ولی اگر در ته یا پایین ترین بخش ته چین باشد مجلسی تر است.
طرز تهیه ته چین بادمجان
ته چین بادمجان یکی از انواع ته چین برنج بوده که به خصوص برای گیاهخواران انتخاب خوبی است. مواد اولیه این غذا مشابه ته چین ساده است، اما 3 عدد بادمجان سرخ شده نیز به آن اضافه می گردد.
- مرحله اول: برای ته چین بادمجان ، ابتدا بادمجان ها را پوست بکنید و حلقه ای برش بزنید. بادمجان ها را به مدت نیم ساعت در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته گردد.
- مرحله دوم: در یک تابه میزانی روغن ریخته و بادمجان ها را سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، آن ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه بادمجان خارج گردد.
- مرحله سوم: در کاسه ای بزرگ تخم مرغ، ماست، روغن، زعفران دم نموده، نمک و فلفل را مخلوط کنید تا یکدست گردد و برنج آبکش شده را به آن ها اضافه کنید.
- مرحله چهارم: یک قابلمه نچسب یا قالب میانه انتخاب کنید. نیمی از برنج را کف ظرف بریزید و با پشت قاشق به کف ظرف فشار دهید.
- مرحله پنجم: بادمجان را روی برنج بچینید. بقیه برنج ها را روی بادمجان ریخته و باز هم فشار دهید تا کاملاً سفت و یک دست گردد.
- مرحله ششم: سپس ته چین را برای یک ساعت روی گاز یا داخل فر بپزید.
طرز تهیه ته چین گوشت وبادمجان
ترکیب گوشت و بادمجان می تواند یک ته چین متفاوت و خوشمزه ایجاد کند که از خوردن آن لذت می برید. برای درست کردن این ته چین به 1 عدد پیاز، 300 گرم گوشت چرخ نموده و 3 عدد بادمجان سرخ شده نیاز دارید.
- مرحله اول: ابتدا پیاز را پوست گرفته و در روغن تفت دهید. زمانی که پیاز سبک شد، گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و سرخ کنید.
- مرحله دوم: بادمجان ها را به صورت حلقه ای خرد نموده و پس از مدتی قرار دادن در آب و نمک، با روغن سرخ کنید.
- مرحله سوم: برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با مخلوط ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
- مرحله چهارم: برنج زعفرانی را ته قابلمه بریزید و با پشت قاشق فشار دهید.
- مرحله پنجم: بادمجان سرخ شده را روی برنج چیده و گوشت سرخ نموده را نیز روی آن بریزید.
- مرحله ششم: به عنوان لایه آخر برنج سفید را اضافه نموده و فشار دهید. سپس ته چین را به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید.
طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان
مطلب طرز تهیه انواع ته چین به همین سادگی ها تمام نمی گردد و با بادمجان و مرغ هم می توان یک ته چین خوشمزه تهیه کرد. این غذا مناسب کسانی است که به طعم گوشت قرمز علاقه ای نداشته یا به هر علت از مصرف گوشت قرمز منع شده اند. برای درست کردن این ته چین، به 300 گرم مرغ پخته و ریش ریش شده، 1 عدد پیاز و 3 عدد بادمجان سرخ شده نیاز دارید.
- مرحله اول: ابتدا مرغ را به همراه پیاز سرخ شده تفت دهید. سپس میزانی آب اضافه نموده و منتظر بمانید تا مرغ پخته گردد. پس از اینکه مرغ سرد شد، آن را ریش ریش کنید.
- مرحله دوم: بادمجان ها را پوست گرفته و حلقه ای برش بزنید. پس از اینکه تلخی بادمجان در آب و نمک گرفته شد، آن را در روغن سرخ کنید.
- مرحله سوم: برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با مخلوط ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
- مرحله چهارم: برنج زعفرانی را ته قابلمه بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید تا یک دست گردد.
- مرحله پنجم: بادمجان سرخ شده را روی برنج چیده و مرغ را روی آن بریزید.
- مرحله ششم: برنج سفید را نیز اضافه نموده و فشار دهید. ته چین را برای حدود یک ساعت روی گاز بپزید.
طرز تهیه ته چین اسفناج و مرغ
اسفناج یکی از سبزیجات مفید و پرخاصیت است که باید در رژیم غذایی جای بگیرید. با ترکیب اسفناج و مرغ می توان یک ته چین مقوی و البته خوشمزه تهیه کرد. برای درست کردن این غذا علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، به 2 حبه سیر، 1 سینه مرغ، 1 عدد پیاز و 1 دسته اسفناج نیاز دارید.
- مرحله اول: در طرز تهیه ته چین اسفناج ، دو حبه سیر رنده شده را با اسفناج تفت داده و اجازه دهید تا آب اضافی آن تبخیر گردد.
- مرحله دوم: مرغ را به همراه پیاز تفت دهید و سپس کمی آب اضافه کنید تا به خوبی پخته گردد. وقتی مرغ پخته شد، آن را ریش ریش کنید.
- مرحله سوم: برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
- مرحله چهارم: کف قابلمه روغن ریخته، برنج زعفرانی را اضافه کنید و با پشت قاشق فشار دهید.
- مرحله پنجم: مرغ را روی برنج بریزید و اسفناج را به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: برنج سفید را نیز بیافزایید و فشار دهید. در پایان ته چین را به مدت یک ساعت روی گاز بپزید.
طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان
طرز تهیه این نوع غذا هم مانند طرز تهیه انواع ته چین آسان است. مواد اولیه این غذا مشابه ته چین ساده بوده و در تهیه آن از 400 گرم قارچ، 3 عدد بادمجان و 1 پیاز کوچک نیز استفاده می گردد.
- مرحله اول: مشابه قبل بادمجان ها را آماده نموده و در روغن سرخ کنید.
- مرحله دوم: قارچ ها را به صورت اسلایسی خرد نموده و میزانی آبلیمو به آن بزنید تا در هنگام سرخ شدن تغییر رنگ ندهد.
- مرحله سوم: پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در تابه تفت دهید. پس از سرخ شدن پیاز، قارچ ها را اضافه نموده و به سرخ کردن آن ها ادامه دهید.
- مرحله چهارم: در ادامه یک سوم برنج را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب نموده و کف قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: بادمجان های سرخ شده را روی لایه برنج و دیگر مواد بچینید و یک سوم بعدی برنج سفید را اضافه کنید.
- مرحله ششم: در لایه آخر قارچ و پیاز سرخ شده را اضافه نموده و لایه بعدی برنج سفید را روی آن ها بریزید.
طرز تهیه ته چین کباب تابه ای
ته چین کباب تابه ای، ته چین متفاوت با گوشت است که طعم و ظاهر فوق العاده ای دارد. برای درست کردن این ته چین علاوه بر مواد اولیه گفته شده، به 300 گرم گوشت چرخ نموده، 2 عدد پیاز، 3 گوجه فرنگی، 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ادویه های مختلف نیاز دارید.
- مرحله اول: در طرز تهیه این ته چین، ابتدا 1 عدد پیاز را رنده نموده و پس از جدا کردن آب پیاز، آن را به همراه ادویه ها به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. گوشت را ورز داده و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
- مرحله دوم: پس از اینکه گوشت را از یخچال خارج کردید، آن را شبیه کتلت شکل داده و در روغن سرخ کنید.
- مرحله سوم: پیاز دیگر را حلقه ای برش داده و در روغن سرخ کنید. البته به گونه ای که تنها یک سمت آن سرخ گردد.
- مرحله چهارم: گوجه ها را پوست گرفته، نگینی خرد نموده و در روغن سرخ کنید. حالا رب گوجه فرنگی و ادویه را به گوجه ها اضافه نموده و آن ها را تا جایی تفت دهید که آب گوجه تبخیر گردد.
- مرحله پنجم: برنج را آبکش نموده و مشابه قبل نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
- مرحله ششم: کف قابلمه را چرب نموده و پیازها را از سمتی که سرخ نشده اند، کف قابلمه قرار دهید.
- مرحله هفتم: سس گوجه فرنگی را روی پیازها پخش نموده و سپس کباب های تابه ای را روی آن بچینید.
- مرحله دوم: برنج زعفرانی را روی مواد اضافه نموده و با قاشق صاف کنید. برنج سفید را نیز به عنوان لایه آخر قرار داده و آن را دم کنید.
طرز تهیه ته چین بوقلمون
گوشت بوقلمون طعم و مزه مجذوب کنندهی دارد و خواص مختلفی را به بدن می رساند. با استفاده از این گوشت می توان یکی از دیگر انواع ته چین خوشمزه و خوش رنگ را تهیه کرد. برای درست کردن این غذا علاوه بر آنچه در ته چین ساده گفته شد، به مواد اولیه دیگری مانند 250 گرم گوشت بوقلمون و 1 عدد پیاز نیاز دارد.
- مرحله اول: گوشت بوقلمون را به همراه پیاز خرد شده و ادویه ها مزه دار نموده و در یخچال استراحت دهید.
- مرحله دوم: سپس پیاز و گوشت را در روغن تفت دهید و زمانی که تغییر رنگ داد، میزانی آب اضافه نموده و آن ها را بپزید. در این مرحله چوب دارچین را هم داخل قابلمه بیاندازید تا طعم و بوی گوشت بهتر گردد.
- مرحله سوم: وقتی گوشت کاملا پخته شد، آن را از قابلمه خارج نموده و ریش ریش کنید.
- مرحله چهارم: برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با مواد ته چین شامل ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: کف قابلمه را چرب نموده و برنج زعفرانی را ته آن بریزید. روی برنج زعفرانی گوشت بوقلمون را اضافه کنید.
- مرحله ششم: سپس مابقی برنج سفید را هم روی گوشت ریخته و با پشت قاشق صاف کنید.
- مرحله هفتم: در نهایت نیز درب قابلمه را دمکنی گذاشته و منتظر دم کشیدن برنج بمانید.
طرز تهیه ته چین بلدرچین
طرز تهیه ته چین با گوشت بلدرچین مشابه تهیه این غذا با گوشت بوقلمون است، فقط باید به جای بوقلمون از سه عدد بلدرچین بهره ببرید و میزانی زرشک نیز به مواد اولیه اضافه می گردد. گوشت بلدرچین علاوه بر طعم لذیذ می تواند نیاز بدن به مواد مغذی مختلفی را تامین کنید و به همین علت ارزش غذایی زیادی دارد. پس در طرز تهیه انواع ته چین ، روی ته چین گوشت بلدرچین حساب کنید.
- مرحله اول: گوشت بلدرچین را با پیاز میزانی سرخ نموده و به همراه چوب دارچین بپزید.
- مرحله دوم: وقتی بلدرچین پخته شد، آن را از قابلمه خارج نموده و استخوان ها را جدا کنید. سپس گوشت را در میزان دلخواه ریش ریش کنید.
- مرحله سوم: زرشک را در میزانی روغن تفت داده و با گوشت ریش ریش شده مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن را با نیمی از برنج ترکیب نموده و آن را کف قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: گوشت و زرشک را روی برنج زعفرانی ریخته و صاف کنید. برنج سفید را نیز به عنوان لایه آخر اضافه نموده و کمی با قاشق فشرده کنید.
طرز تهیه ته چین باقالی پلو
تهیه باقالی پلو به صورت ته چین غذایی خلاقانه و البته خوشمزه است که عاشق طعم آن خواهید شد. برای درست کردن این غذا مواد ته چین ساده را به همراه 3 ماهیچه، 1 عدد پیاز، نصف پیمانه شوید و یک و نیم پیمانه باقالی آماده کنید.
- مرحله اول: ماهیچه و پیاز را به همراه میزانی آب در قابلمه ریخته و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم پخته گردد. در نیمه های پخت گوشت، کمی زعفران دم نموده نیز اضافه کنید.
- مرحله دوم: باقالی ها را نیز در میزانی آب بپزید تا کمی پخته شوند؛ البته دقت کنید که بیش از حد نرم نشوند. سپس باقالی ها را با شوید خشک یا تازه مخلوط کنید.
- مرحله سوم: برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید و کف قابلمه بریزید.
- مرحله چهارم: نیم دیگر را نیز با شوید و باقالی مخلوط نموده و داخل قابلمه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید برنج دم بکشد و سپس آن را داخل ظرف سرو برگردانید.
- مرحله ششم: ماهیچه پخته شده را از قابلمه خارج نموده و دور ظرف ته چین باقالی قرار دهید.
طرز تهیه ته چین پاچین
ته چین کتف و بال غذایی خوشمزه و البته جالب است که می توان در منزل تهیه کرد. برای درست کردن آن به 10 عدد کتف و بال مرغ، 2 عدد پیاز و یک فلفل دلمه ای نیاز دارید.
- مرحله اول: فلفل دلمه ای و پیاز را خرد نموده و به همراه ادویه ها با کتف و بال ترکیب کنید. مواد را به مدت چند ساعت در یخچال استراحت دهید تا بوی زهم مرغ از بین رفته و مزه دار گردد.
- مرحله دوم: کتف و بال را در میزانی روغن تفت داده و با کمی آب بپزید. اجازه دهید تا آب قابلمه تبخیر شده و مرغ پخته گردد.
- مرحله سوم: برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: کتف و بال ها را کف قابلمه چیده و میزانی زعفران دم نموده روی آن ها اضافه کنید.
- مرحله پنجم: سپس برنج زعفرانی را روی مرغ ریخته و آن را صاف کنید. در نهایت نیز برنج سفید را داخل قابلمه ریخته و برنج را دم کنید.
طرز تهیه ته چین زبان
اگر در مطلب طرز تهیه انواع ته چین در پی یک نوع متفاوت و البته خوشمزه هستید، باید ته چین زبان را امتحان کنید. جالب است بدانید که با زبان گوسفند نیز می توان ته چین تهیه کرد که طعم متفاوتی خواهد داشت. برای درست کردن این غذا به 3 عدد زبان، 2 حبه سیر، 2 عدد پیاز و کمی سبزی معطر مانند ترخون و جعفری نیاز دارید.
- مرحله اول: زبان را تمیز نموده و به همراه آب روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد، کف روی قابلمه را چند بار جمع کنید.
- مرحله دوم: سیر پوست کنده، پیاز خرد شده و کمی سبزی معطر را داخل قابلمه اضافه کنید تا بوی زهم زبان را از بین ببرند. در نیم ساعت پایانی پخت زبان، ادویه ها را نیز بیافزایید.
- مرحله سوم: وقتی گوشت زبان کاملا پخته شد، آن را از قابلمه خارج نموده و پوست زبان را جدا کنید. سپس گوشت را برش بزنید یا ریش ریش کنید.
- مرحله چهارم: برنج را آبکش نموده و با نیمی از برنج، ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن، برنج زعفرانی را آماده کنید.
- مرحله پنجم: برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و گوشت زبان را روی آن قرار دهید.
- مرحله ششم: سپس مابقی برنج سفید را روی زبان ریخته و برنج را دم کنید تا آماده سرو گردد.
طرز تهیه ته چین عدس پلو
این ته چین خوشمزه را می توان با مرغ یا گوشت گوسفندی تهیه کرد که انتخاب آن به ذائقه شما بستگی دارد. برای تهیه این غذا علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، به 300 گرم گوشت یا مرغ، 1 عدد پیاز، 1 پیمانه عدس و کشمش پلویی نیاز دارید.
- مرحله اول: گوشت یا مرغ را به همراه پیاز و ادویه ها کمی سرخ نموده و سپس بپزید تا نرم گردد. زمانی که گوشت پخته شد، آن را از قابلمه خارج نموده و ریش ریش کنید.
- مرحله دوم: عدس ها را نیز بپزید تا نرم شوند و سپس آن را داخل آبکش بریزید.
- مرحله سوم: برنج را نیز آبکش نموده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: کف قابلمه را چرب نموده و برنج زعفرانی را اضافه کنید.
- مرحله پنجم: عدس را روی برنج زعفرانی ریخته و گوشت را نیز به عنوان لایه بعدی بیافزایید. در پایان نیز برنج سفید را اضافه نموده و آن را دم کنید.
- مرحله ششم: کشمش را با کمی روغن سرخ نموده و برای تزئین ته چین از آن استفاده نمایید.
طرز تهیه ته چین هویج
در ادامه مطلب طرز تهیه انواع ته چین ، خوب است با ته چین هویج نیز آشنا شوید. با ترکیب هویج، زرشک و مرغ نیز می توان یک ته چین خوشمزه و البته خوش رنگ تهیه کرد. برای درست کردن این ته چین به 1 عدد سینه مرغ، 1 عدد پیاز، 2 عدد هویج و کمی زرشک نیاز دارید.
- مرحله اول: سینه مرغ را به همراه پیاز تفت داده، سپس کمی آب اضافه کنید و آن را بپزید. زمانی که مرغ پخته شد، آن را از قابلمه خارج نموده و خرد یا ریش ریش کنید.
- مرحله دوم: هویچ را به صورت خلالی ریز خرد کنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید. میزانی آبلیمو نیز اضافه کنید تا شیرینی هویج گرفته گردد.
- مرحله سوم: پس از سرخ شدن هویج، میزان کمی آب اضافه نموده و اجازه دهید تا نرم گردد. زمانی که آب تابه تبخیر شد، هویج را خارج کنید.
- مرحله چهارم: برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و هویج، زرشک سرخ شده و مرغ را به ترتیب روی آن بریزید.
- مرحله ششم: لایه آخر نیز برنج سفید است که باید با قاشق آن را صاف نموده و ته چین را دم کنید.
طرز تهیه ته چین لبو
اگر در پی یک ته چین با رنگ قرمز مجذوب کننده هستید، ته چین لبو را امتحان کنید. برای درست کردن این ته چین علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، به 3 عدد لبو، 1 سینه مرغ، 1 عدد پیاز و ادویه نیاز دارید.
- مرحله اول: لبوها را با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند. دقت کنید که اگر لبو بیش از حد پخته گردد یا داخل آن چنگال و چاقو فرو کنید، رنگ و عصاره خود را از دست می دهد.
- مرحله دوم: پس از پخته شدن لبو، آن را با میزان درشت رنده نموده و کمی آبلیمو اضافه کنید.
- مرحله سوم: مرغ را با پیاز تفت دهید. سپس میزانی آب اضافه نموده و اجازه دهید تا پخته گردد. پس از پخته شدن مرغ، آن را ریش ریش کنید.
- مرحله چهارم: حالا برنج را آبکش نموده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
- مرحله پنجم: برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و روی آن لبو ها و سپس مرغ را بیافزایید. برنج سفید را نیز داخل قابلمه ریخته و آن را صاف کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه انواع ته چین
در هنگام درست کردن ته چین نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا غذایی خوشمزه و حرفه ای تر داشته باشید.
- از قسمت های استخوان دار مرغ برای تهیه ته چین استفاده نکنید، زیرا امکان دارد در جدا کردن آن ها غلفتی صورت بگیرد.
- به زمان مناسب پخت برنج قبل از آبکش کردن دقت داشته باشید. مغز دانه های برنج نباید به نرمی اطرافش باشد.
- در هنگام آماده سازی مرغ، نباید آب اضافی در قابلمه باقی بماند تا بدین ترتیب، ادویه ها همگی به خورد مرغ رفته و خوشمزه تر گردد.
- در استفاده از ادویه ها خصوصا دارچین افراط نکنید، زیرا باعث تیره رنگ شدن ته چین می گردد.
- در هنگام تفت دادن زرشک، برای طعم بهتر، از کره به جای روغن استفاده نمایید.
- در طرز تهیه انواع ته چین می بایست مواد به خوبی فشرده و قالبی شوند تا چسبندگی میان آن ها زیاد شده و بافت آن از هم جدا نگردد.
- برای تهیه ته چین گوشت، ابتدا گوشت را با هویج، فلفل دلمه ای و سیر مزه دار کنید.
- در استفاده از زرده تخم مرغ اعتدال را رعایت کنید تا از شل شدگی یا خشکی بیش از میزان ته چین جلوگیری گردد.
- برای عطر و طعم بهتر مرغ، از عصاره های آماده و یا ادویه های مخصوص ته چین بهره ببرید.
- برای طبخ ته چین، از ماست های چکیده شده یا نوع پرچرب آن استفاده نمایید.
- در هنگام آماده سازی بادمجان، پس از خیساندن در آب و نمک، آن ها را به خوبی فشرده و خشک نمایید. سپس آن ها را با حرارت زیاد در تابه سرخ کنید.
- به عنوان یک قلق کاری در نظر داشته باشید که برای هر لیوان برنج آبکش شده به یک لیوان ماست (چکیده نشده) نیاز دارید.
- اگر می خواهید ته چین کم روغن تری داشته باشید، آن را در فر درست کنید.
- ته چین، ته دیگ نیست و سعی کنید زیاد نازک نباشد. اگر حجم مواد ته چین شما کم است از قابلمه ای کوچک تر بهره ببرید تا ارتفاع ته چین بیشتر گردد؛ اما اگر می خواهید ته دیگ بیشتری داشته باشید ظرف بزرگ تری انتخاب کنید.
- ته چین را با حرارت ملایم و یکنواخت بپزید و زمان کافی برای پخت به آن بدهید.
- اگر می خواهید ته دیگ زعفرانی یا ته دیگ سیب زمینی داشته باشید، کف قابلمه کمی زعفران دم نموده بریزید یا سیب زمینی ورقه شده بگذارید.
- اگر ته چین را در فر می پزید، روی آن را ورق آلومینیوم بگذارید و با چاقو چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بخار اضافی خارج گردد. دمای فر را هم روی درجه میانه تنظیم کنید.
- ته چین قالبی یکی از روش های درست کردن ته چین است که به جای قابلمه از قالب استفاده نموده و آن را برای پخت درون فر قرار می دهند.
ته چین مجلسی را آنلاین سفارش دهید!
در این مطلب طرز تهیه ته چین را با روش ها و مواد اولیه مختلف آموزش دادیم. سعی کنید حتما یکی دو نمونه از این ته چین ها را یاد گرفته و برای مهمانی های خود تهیه کنید. البته، اگر حوصله پخت و پز و دنبال کردن طرز تهیه انواع ته چین در منزل را ندارید، پیشنهاد می کنیم اپلیکیشن یا سایت خبرنگاران را باز نموده و از رستوران های خوب اطراف خود، ته چین دلخواه و موردنظر خود را سفارش دهید. سفارش غذا خبرنگاران ، غذای موردنظر شما را در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت به درب منزل می رساند.
منبع: اسنپ فود