طرز تهیه شیرینی عسلی ساده، نارگیلی، کره ای، مشهدی و بدون فر
به گزارش مجله رویای کره ای، به افرادی که علاقه زیادی به پخت شیرینی و دسر دارند، پیشنهاد می کنیم که حداقل یکبار شیرینی عسلی را امتحان نمایند. در طرز تهیه شیرینی عسلی ابتدا پودر قند و روغن جامد را مخلوط نموده و سپس هل و تخم مرغ را اضافه کنید. ماست و بیکینگ پودر را افزوده و مواد را هم بزنید. آرد برنج و آرد گندم را کم کم با مواد ترکیب کنید و آن را ورز دهید تا خمیر یک دستی گردد. خمیر را یک ساعت در یخچال بگذارید و سپس پهن کنید. حالا خمیر را قالب زده و در فر به مدت 12 دقیقه بپزید. پس از خارج کردن شیرینی ها از فر، روی یک لایه عسل بمالید و لایه دیگر را روی آن قرار دهید و در سرانجام با پسته، بادام و نارگیل تزیین کنید.

برای پخت شیرینی عسلی روش های مختلفی وجود دارد که در این مطلب از مجله خبرنگاران به آموزش 5 نمونه از روش های پخت شیرینی عسلی پرداخته ایم.
نکته: ویژگی هایی از قبیل ضد باکتریایی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت پوست و یاری به هضم غذا از موارد مربوط به خواص عسل طبیعی است. برای تشخیص عسل طبیعی نیز می توان به ویژگی هایی مانند غلظت، طعم و عطر خاص آن توجه کرد.
شیرینی عسلی | |
تعداد نفرات | 80 عدد |
زمان آماده سازی | 60 دقیقه |
زمان پخت | 15 الی 20 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
طرز تهیه شیرینی عسلی به روش اصلی
شیرینی عسلی از دو لایه تشکیل شده که لایه میانی را معمولا با عسل، مربا یا سس شکلات پر می نمایند. در ترکیبات این شیرینی، مواد معطری چون وانیل، پودر هل یا زعفران وجود دارد و به همین علت پس از پخت، بوی شیرینی در فضا پخش می گردد. پخت انواع شیرینی عسلی بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد.
اندازه کالری در هر 100 گرم شیرینی عسلی کاملا تعیین نیست و به نوع موادی دارد که در آن استفاده می گردد، بستگی دارد. با این وجود شیرینی عسلی نسبت به شیرینی های پر شهد و شکر، کالری کمتری خواهد داشت.
مواد لازم برای تهیه شیرینی عسلی ساده
در طرز تهیه انواع شیرینی محلی ، شیرینی عسلی جایگاه ویژه ای دارد. برای تهیه این شیرینی ابتدا مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
روغن جامد ذوب شده | 150 گرم |
پودر قند | 80 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
هل یا وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
آرد برنج | 150 گرم |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
آرد گندم | 150 گرم |
ماست | نصف قاشق غذاخوری |
عسل | 100 گرم |
پسته، بادام و نارگیل (برای تزیین) | به اندازه لازم |
دستور تهیه شیرینی عسلی
در طرز تهیه شیرینی عسلی خوشمزه باید مراحل زیر را تکرار کنید:
- مرحله اول: ابتدا پودر قند و روغن جامد را با همزن به مدت یک دقیقه بزنید تا یکدست شوند. سپس هل و تخم مرغ را اضافه کنید.
- مرحله دوم: حالا به ترتیب ماست و بیکینگ پودر را به مواد افزوده و به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله سوم: آرد برنج را الک نموده و به آرامی به مایع اضافه کنید. سپس آرد گندم را نیز با همین روش به مواد شیرینی بیفزایید تا در نهایت یک خمیر یکدست ایجاد گردد.
- مرحله چهارم: خمیر را به خوبی با دست ورز دهید تا بافت لطیفی به وجود آید. سپس خمیر را به مدت یک ساعت درون یخچال بگذارید تا چسبندگی آن از بین برود.
- مرحله پنجم: پس از این مدت، روی یک سطح صاف را آردپاشی نموده و خمیر را به قطر 2 الی 3 سانتی متر پهن کنید. سپس خمیر را به شکل دلخواه قالب بزنید تا آماده پخت گردد.
- مرحله ششم: در این مرحله سینی فر را چرب نموده و شیرینی ها را با فاصله روی آن بچینید.
- مرحله هفتم: فر را با دمای 165 درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید تا کاملا گرم گردد. سینی را به مدت 12 دقیقه داخل فر بگذارید تا شیرینی ها پخته شوند.
- مرحله هشتم: رنگ شیرینی ها باید طلایی باشد؛ بنابراین بهتر است در طول مدت زمانی که داخل فر قرار گرفته، آن ها را چک کنید. در نهایت شیرینی ها را از فر خارج نموده و اجازه دهید تا خنک شوند.
- مرحله نهم: در این مرحله پشت یکی از شیرینی ها را با عسل پر نموده و به دیگری بچسبانید. البته پیش از این کار می توانید لایه بالای شیرینی را داخل شکلات ذوب شده فرو کنید و اجازه دهید تا خنک گردد. این کار طعم و شکل نهایی شیرینی را زیباتر می نماید.
- مرحله دهم؛ در نهایت نیز می توانید روی شیرینی ها را با پسته، بادام، نارگیل یا هر نوع مغز دیگر تزیین کنید.
نکته: در طرز تهیه شیرینی عسلی می توان به جای روغن جامد از کره و به جای ماست از یک چهارم پیمانه شیر هم استفاده کرد.
در سرانجام این طرز تهیه، پیشنهاد می کنیم که اگر به تهیه شیرینی های سنتی علاقه دارید، طرز تهیه نان قلیفی را نیز مطالعه نموده و قلیفی را هم برای خود و اعضای خانواده یا برای پذیرایی از مهمانان تهیه کنید.
طرز تهیه شیرینی عسلی مشهدی
طرز تهیه شیرینی عسلی مشهدی نیز به شکل مدل اصلی آن است؛ با این تفاوت که در روش پخت آن، بیکینگ پودر و ماست وجود ندارد:
- مرحله اول: ابتدا پودر قند و روغن جامد را مخلوط نموده و سپس هل و تخم مرغ را اضافه کنید.
- مرحله دوم: با ترکیب شکر، آب، گلاب و زعفران، شربت بار را آماده کنید؛ سپس شربت بار و شیر را افزوده و مواد را هم بزنید.
- مرحله سوم: آرد برنج و پس از آن آرد گندم را آرام آرام با مواد ترکیب کنید و آن را ورز دهید تا بافت خمیر یک دست گردد.
- مرحله چهارم: خمیر را یک ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس با وردنه پهن کنید. حالا خمیر را قالب زده و در فر به مدت 12 دقیقه بپزید.
- مرحله پنجم: پس از خارج کردن شیرینی ها از فر، میان دو شیرینی با مربا یا مارمالاد پر نموده و با پسته، بادام و نارگیل تزیین کنید.
طرز تهیه شیرینی عسلی کره ای
خمیر شیرینی عسلی کره ای نیز به شکل مدل مشهدی درست می گردد. با این تفاوت که دیگر آن را قالب نمی زنید.
- مرحله اول: خمیر را کف سینی فر پهن نموده و روی آن با چنگال سوراخ هایی ایجاد کنید تا به خوبی پخته گردد.
- مرحله دوم: 320 گرم عسل، 70 گرم شکر و 200 گرم کره را درون یک تابه و روی حرارت قرار دهید تا مخلوط شوند.
- مرحله سوم: حال به اندازه دلخواه بادام پرک شده و کمی زعفران را به تابه اضافه کنید و 5 دقیقه اجازه دهید تا قوام آید.
- مرحله چهارم: در خاتمه مواد داخل تابه را روی خمیر بریزید و در طبقه وسط فر با دمای 175 درجه سانتی گراد بگذارید تا طلایی گردد.
- مرحله پنجم: اکنون شیرینی شما آماده است و می توانید آن را در ابعاد دلخواه برش بزنید.
طرز تهیه شیرینی عسلی تخت نیز به همین صورت است و تنها در یک ساعت می توانید یک شیرینی ترد و خوشمزه درست کنید.
طرز تهیه شیرینی عسلی بدون فر
شیرینی عسلی بدون فر پخت آسانی دارد و بسیاری از افراد هوادار تهیه این نوع شیرینی هستند. طرز تهیه شیرینی عسلی بدون فر با مدل اصلی آن فرق دارد، اما همچون آن عطر و طعم فوق العاده ای دارد.
- مرحله اول: برای تهیه این شیرینی ابتدا یک پیمانه آرد برنج، 3 قاشق غذاخوری پودر قند، یک قاشق چایخوری پودر هل و یک دوم پیمانه گردو را با یکدیگر مخلوط کنید.
- مرحله دوم: 50 گرم کره ذوب شده را همراه با اندازهی زعفران به مواد بیفزایید.
- مرحله سوم: در این مرحله نوبت اضافه کردن عسل است تا یک خمیر نرم به عمل آید.
- مرحله چهارم: نیم ساعت به خمیر استراحت دهید و سپس با قالب های موجود، شیرینی ها را فرم داده و داخل یخچال بگذارید.
شیرینی عسلی تبریز نیز به همین روش پخته می گردد و جزو شیرینی های پرهوادار این شهر است.
طرز تهیه شیرینی عسلی نارگیلی
در طرز تهیه شیرینی نارگیلی عسلی تنها به سه قلم مواد اولیه شامل پودر بادام، پودر نارگیل و عسل احتیاج دارید:
- مرحله اول: ابتدا پودر بادام و نارگیل را به اندازه مساوی با یکدیگر ترکیب کنید.
- مرحله دوم: عسل را به مواد بیفزایید تا حالت خمیری به دست آید.
- مرحله سوم: سپس از مواد خمیری توپک های کوچک درست کنید و در نارگیل بغلتانید.
این شیرینی بسیار مقوی و خوشمزه است و می تواند یک میان وعده عالی و سیرنماینده باشد.
نکات مهم در طرز تهیه شیرینی عسلی
برای درست کردن شیرینی عسلی خوشمزه و حرفه ای، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- شیرینی ها را با کمی فاصله روی سینی فر بچینید تا در هنگام پخت به یکدیگر نچسبند.
- برای باز کردن خمیر می توانید آن را بین دو لایه نایلون قرار دهید و سپس با وردنه پهن کنید.
- تزیین شیرینی عسلی به سلیقه شما بستگی دارد و می توانید از انواع مغزها بهره ببرید.
روش نگهداری شیرینی عسلی
برای نگهداری شیرینی عسلی، آن ها را داخل یک ظرف درب دار بچینید و در یخچال قرار دهید. این شیرینی را می توان به مدت یک هفته تا 10 روز داخل یخچال نگهداری کرد. اگر قصد دارید تا شیرینی عسلی را برای مدت زمان بیشتری نگهداری کنید، آن را داخل فریزر قرار دهید؛ با این روش، شیرینی به مدت 2 ماه قابل نگهداری است.
جلوگیری از خراب شدن شیرینی عسلی
شیرینی عسلی بافت نرمی دارید، پس در هنگام چیدن آن داخل یک ظرف، فشار زیادی وارد نکنید تا بافت شیرینی خراب نگردد. بعلاوه این شیرینی را حتما باید داخل یخچال قرار دهید. برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی، دقت کنید که بیرون از یخچال باقی نماند و درب ظرف کاملا محکم باشد.
شیرین و خوشمزه مثل شیرینی عسلی
در این مطلب به آموزش شیرینی عسلی با روش های مختلف پرداختیم. این شیرینی بسیار خوشمزه است و می توانید آن را به عنوان یک میان وعده مقوی همراه با چای میل کنید. البته شاید زمان کافی برای پخت شیرینی خشک عسلی یا انواع شیرینی را نداشته باشید؛ بنابراین می توانید مدل های آماده آن را از شیرینی فروشی ها تهیه کنید.
به این منظور، وارد قسمت سفارش شیرینی آنلاین شده و موارد دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید. شیرینی شما در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
سوالات متداول
مواد اولیه مورد احتیاج در طرز تهیه شیرینی عسلی چیست؟
برای درست کردن شیرینی عسلی به روغن جامد، پودر قند، تخم مرغ، هل، آرد برنج، بیکینگ پودر، آرد گندم، ماست و عسل احتیاج دارید.
در روش تهیه شیرینی عسلی، در کدام مرحله از عسل استفاده می گردد؟
پس از آنکه خمیر شیرینی را قالب زده و در فر آماده کردید، اجازه دهید تا شیرینی ها خنک شوند. حالا به یک لایه از شیرینی عسل بمالید و لایه دیگر را روی آن قرار دهید.
شیرینی عسلی چه مدت ماندگاری دارد؟
شیرینی عسلی به مدت یک هفته تا 10 روز داخل یخچال سالم باقی می ماند. البته دقت داشته باشید که ظرف نگهداری شیرینی باید درب دار باشد.
منبع: اسنپ فود