خراطی چیست؟ آموزش خراطی

به گزارش مجله رویای کره ای، چوب یکی از متریال هایی است که می توان آن را به شکل های مختلفی طراحی و تزیین کرد. چوب نه تنها با یاری دستگاه ها و تجهیزات منحصر به فرد و خاص فرم می گیرد، بلکه بعضی از افراد با دست نیز می توانند طرح هایی را بر روی چوب ایجاد نمایند. در واقع هنر فرم دهی چوب یکی از هنرهای دستی قدیمی است که در بیشتر کشورها هوادار دارد و از ارزش بالایی برخوردار است. به فرم دهی چوب که با یاری دستگاه های پیشرفته انجام می گردد، خراطی می گویند و کسانی که با این هنر سروکار دارند، تا حد زیادی هنرمند محسوب می شوند. فرم دهی چوب یکی از هنرهایی است که از هزاران سال پیش انجام می شده و افراد بسیاری به آن علاقه دارند. ضمناً، خراطی یکی از هنرهای مجذوب کننده در صنایع دستی محسوب می گردد. در صورتی که شما نیز به این هنر علاقه دارید، می توانید برای یادگیری آن در کارگاه های آموزشی شرکت کنید.

خراطی چیست؟ آموزش خراطی

آشنایی با هنر خراطی

فرم دهی چوب و تزیین یا طراحی آن، یکی از پرطرفدارترین هنرهای حاضر در صنایع مختلف است. از این هنر در صنایع متفاوتی مانند ساختمان سازی، لوازم خانگی، وسایل دکوری و… استفاده می گردد. شاید تصور کنید که به کارهای وابسته به چوب نجاری می گویند، در حالی که خراطی نیز یکی از کارهای مهمی است که با چوب انجام می گردد.

علاوه بر این هنر خاص، در سایر صنایع همچون خاتم کاری و معرق کاری نیز از چوب استفاده می نمایند. این هنر فرم دهی چوب، یکی از هنرهای صنایع دستی ایرانی است که از زمان های قدیم در کشور ایران هواداران زیادی داشته و دارد. البته در سایر کشورها نیز از همین هنر فرم دهی و تزیین چوب استفاده می نمایند و از خاص ترین هنرهای آن ها محسوب می گردد.

نام این هنر در واقع از زبان عربی ریشه گرفته است؛ زیرا کلمه خرط به معنای تراش است و در این سبک هنری نیز بر روی چوب، تراش هایی شکل می گیرد. در واقع همین تراش ها در نهایت باعث ایجاد یک طرح خاص و تزیینی می شوند. طی این هنر زیبا از صنایع دستی، پوست چوب نیز از بدنه آن جدا می گردد تا در نهایت طرح دلخواه، به ظریف ترین شکل ممکن، قابل مشاهده باشد.

خراطی را از کجا یاد بگیریم؟

اگر به هنر خراطی و تراشیدن چوب علاقه دارید می توانید در کلاس های حضوری و کارگاه های آموزشی خراطی شرکت کنید. بعضی از برترین هنرمندان، خراطی را در کلاس های خود آموزش می دهند. بدین ترتیب، با کمی جستجو در فضای مجازی و به صورت آنلاین می توانید برترین و مناسب ترین کلاس یا کارگاه آموزشی را پیدا نموده و در آن ثبت نام کنید.

در ابتدای مراحل آموزش، استاد، تراشیدن و فرم دهی چوب را بر روی قطعات صاف آموزش می دهد و سپس به سراغ ظروف چوبی همچون لیوان و بشقاب می رود. بعلاوه با گذر زمان و هنگامی که در این حرفه به تخصص برسید، می توانید در کلاس های آموزشی خود پایه صندلی چوبی را نیز تراش دهید و لوازم دکوری چوبی بسازید.

برای شرکت در کارگاه های آموزشی هنر تراشیدن چوب تنها کافی است تا بیش از 14 سال سن داشته باشید. حتی اگر هیچ پیش زمینه ای از این هنر زیبا ندارید، با شرکت در دوره های آموزشی، بدون شک خیلی سریع به اطلاعات مفیدی دست می یابید. اگر به فکر راه اندازی یک کارگاه تراشکاری چوب هستید، بهتر است ابتدا در این کلاس ها و کارگاه های آموزشی شرکت نموده و مهارت لازم را به دست آورید.

چند نوع دستگاه خراطی داریم؟

دستگاه های مربوط به هنر فرم دهی و تراش کاری چوب ها، براساس نیروی محرکه خود به 2 دسته تقسیم بندی می شوند که در ادامه این 2 نوع دستگاه را معرفی می کنیم:

  • چند سرعته: از نام این دستگاه می توان فهمید که سرعت های متفاوتی دارد و شما با یاری یک کلید ساده، می توانید سرعت دستگاه را تغییر دهید. ضمناً، استفاده از این دستگاه ها خیلی سخت نیست.
  • تک سرعته: تغییر سرعت در این دستگاه ها کمی پیچیده تر است؛ زیرا باید جای تسمه را عوض کنید.

دستگاه های چند سرعته و تک سرعته، تا حدودی شبیه به خودروهای دنده ای و اتومات هستند. در واقع، دستگاه های چند سرعته که می توان سرعت آن ها را خیلی راحت عوض کرد، شبیه به ماشین های دنده اتومات هستند. در مقابل، دستگاه های تک سرعته همچون ماشین های دنده ای عمل می نمایند.

ناگفته نماند که علاوه بر سرعت دستگاه ها و نحوه تغییر آن ها، شما می توانید یکی از مدل دستگاه های رومیزی و پایه دار را نیز انتخاب کنید. بنابراین، دستگاه های خراطی متنوعی در بازار وجود دارند که شما برحسب احتیاج خود می توانید برترین گزینه را خریداری کنید.

دستگاه خراطی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

بعد از اینکه با هنر تراشیدن و فرم دهی چوب آشنا شدید؛ اگر قصد دارید تا این هنر را به طور کامل یاد بگیرید، بد نیست با اجزای دستگاه نیز آشنا شوید. دستگاه خراطی نیز همچون سایر دستگاه های موجود، از اجزای مختلفی تهیه و تشکیل شده است که در ادامه این اجزا را به طور خلاصه توضیح می دهیم:

  • بدنه اصلی: این بخش از اصلی ترین قسمت های دستگاه به شمار میرود که در مدل پایه دار می توان گفت پایه ها به زیر بدنه اصلی چسبیده اند.
  • فک ثابت: فک ثابت در بخش سر دستگاه واقع شده و از موتور دستگاه محافظت می نماید. ضمناً این جزء دستگاه، نیروی چرخشی را به قسمت های مختلف آن انتقال می دهد.
  • فک متحرک: نام دیگر این بخش پله است که در قالب کشو، روی بدنه اصلی قرار می گیرد. فک متحرک ریلی است و به سمت عقب یا جلو در حرکت خواهد بود. مرغکی دوکی شکل نیز بر روی همین فک واقع شده و خیلی راحت و بدون گیر می چرخد.
  • تکیه گاه ابزار: از نام این قسمت می توان فهمید که به عنوان تکیه گاه استفاده می گردد و چندین اهرم متنوع این بخش از دستگاه را تنظیم می نمایند.

دستگاه خراطی را آنلاین خریداری کنید

با اینکه دستگاه خراطی و تراشیدن چوب یکی از خاص ترین دستگاه های حاضر در حوزه تجهیزات است، اما شما می توانید این دستگاه منحصر به فرد را نیز به صورت آنلاین تهیه کنید. در حال حاضر فروشنده های زیادی برای فروش این دستگاه در بازار حضور دارند که امکان خرید آنلاین را نیز برای شما میسر نموده اند.

فرقی ندارد در کدام شهرستان یا شهر زندگی می کنید، چراکه به راحتی و به وسیله اینترنت می توانید دستگاه موردنظر خود را سفارش دهید و آن را درب منزل تحویل بگیرید. بعضی از این دستگاه ها حتی گارانتی 10 ساله دارند و از کیفیت بالایی برخوردار خواهند بود.

منبع: هفت گنج
انتشار: 11 تیر 1403 بروزرسانی: 11 تیر 1403 گردآورنده: koreandream.ir شناسه مطلب: 2332

به "خراطی چیست؟ آموزش خراطی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خراطی چیست؟ آموزش خراطی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید