طرز تهیه دمپختک شیرازی؛ با هویج و عدس و بدون گوشت

به گزارش مجله رویای کره ای، اگر در پی یک غذای خوشمزه، متفاوت و اما آسان می شد که برای وعده بعدی شام یا ناهار خود درست کنید، می توانید دمپختک یا همان دمپخت شیرازی را در نظر بگیرید. این غذا هم مانند دمی گوجه و دمپختک لپه باقالی روش پخت بسیار راحتی دارد و با مواد اولیه در دسترس تهیه می گردد. پس در این مطلب با طرز تهیه دمپختک شیرازی همراه باشید.

طرز تهیه دمپختک شیرازی؛ با هویج و عدس و بدون گوشت

مواد لازم برای طرز تهیه دمپختک شیرازی

  • برنج 3 پیمانه
  • هویج 2 عدد
  • سبزی معطر تازه 1 پیمانه
  • کلم برگ 1.2 عدد
  • عدس 1.2 پیمانه
  • زعفران دم نموده 2 قاشق غذاخوری
  • گرد غوره 1 قاشق چای خوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

مراحل طرز تهیه دمپختک شیرازی

مرحله اول: خیساندن برنج

در آشپزی ایرانی، اولین مرحله از درست کردن هر غذای پلویی یا کته، با خیساندن برنج آغاز می گردد.

برای درست کردن این غذا هم باید ابتدا برنج ها را پاک نموده و بشویید. سپس برنج را به همراه آب و 1 قاشق غذاخوری نمک در یک کاسه بریزید و کنار بگذارید.

حجم آب باید به میزان ای باشد که تا یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج ها را بپوشاند. به این کار، خیساندن برنج می گویند. این روش یاری می نماید که دانه های برنج شما نرم تر شده و مدت زمان کمتری برای پختن آن ها مورد نیاز باشد.

مرحله دوم: پختن عدس

در مرحله بعدی از مراحل درست کردن دمپختک شیرازی، باید عدس ها را بپزید.

پس آن ها را هم پاک نموده و بشویید. سپس عدس ها را با نیم پیمانه آب روی حرارت بگذارید و پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا عدس ها بپزند.

در این مرحله می توانید برای عطردهی بهتر به عدس ها، نصف یک تکه چوب دارچین را هم در قابلمه بیندازید. فقط حواستان باشد که پس از پختن عدس ها، چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.

بعد از گذشت حدودا نیم ساعت و کشیده شدن آب موجود در قابلمه، عدس ها آماده می شوند. می توانید یکی از دانه های عدس را نوک انگشتتان فشار داده و از پختن آن اطمینان حاصل کنید.

حالا عدس ها را کنار بگذارید.

مرحله سوم: خرد کردن سبزیجات

خرد کردن سبزیجات هم مرحله دیگری است که باید برای درست کردن پلو دمپخت شیرازی خود طی کنید.

ابتدا کلم ها را خوب بشویید. سپس آن ها را در یک آبکش قرار داده و اجازه بدهید تا آب اضافی موجود در کلم ها خارج گردد. بعد کلم ها را به صورت ریز خرد کنید.

سبزی معطر را هم که شامل ترخون، ریحان، جعفری و شوید است، پاک نموده و بشویید. سپس سبزی ها را به صورت ساطوری خرد کنید.

هویج ها را هم پس از پوست کندن، نگینی خرد کنید و مواد را کنار بگذارید.

مرحله چهارم: پختن دمپختک شیرازی

حالا که همه مواد اولیه شما آماده شده اند، نوبت به پختن دمپختک شیرازی می رسد.

یک قابلمه را روی حرارت میانه قرار داده و به آن کمی روغن مایع اضافه کنید. پس از اینکه روغن گرم شد، کلم برگ های خرد شده و هویج ها را به قابلمه اضافه کنید. مواد را خوب تفت بدهید تا بوی خامی سبزیجات گرفته شده و نرم شوند. گرد غوره به همراه زعفران دم نموده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم در همین مرحله اضافه کنید تا به خرد مواد رفته و آن ها را خوب مزه دار کند.

پس از نرم شدن کلم و هویج، سبزیجات معطر را هم اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید. این مرحله را باید تا زمانی دنبال کنید که آب سبزیجات به خوبی گرفته گردد.

حالا عدس ها و سپس برنج (به همراه آب موجود در کاسه) را به قابلمه اضافه نموده و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب، مواد را خوب هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید پلوی شما به مدت حدودا 50 دقیقه تا 1 ساعت روی گاز بماند و بپزد.

در خاتمه این مرحله، دمپختک شیرازی شما آماده است. می توانید این غذای خوشمزه را به همراه انواع ترشی مثل ترشی سیر خانگی یا ترشی آلبالو خانگی سرو کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه دمپختک شیرازی

در این مطلب با یکی از رایج ترین روش های طرز تهیه دمپختک شیرازی آشنا شدیم. با این حال، این غذای خوشمزه به روش های دیگری مثل دمپختک سبزی، دمپختک بوشهری و دمپختک شیرازی با گوشت هم تهیه می گردد که هر کدام از این غذاها، هواداران خاص خود را دارند.

در ادامه، نکات تکمیلی طرز تهیه دمپخت شیرازی را آنالیز می کنیم.

تفاوت دمپخت شیرازی بدون گوشت با دمپخت شیرازی با گوشت

همان طور که در بالا اشاره کردیم، دمپختک شیرازی به صورت کلی به دو روش با گوشت و بدون گوشت تهیه می گردد. در بالا، ما طرز تهیه دمپختک شیرازی بدون گوشت را به شما آموزش دادیم که ساده تر و مقرون به صرفه تر است. چنانچه دوست دارید دمپخت خود را با گوشت تهیه کنید، کافی است ابتدا هر قسمت از گوشت قرمز که مد نظرتان بود را به همراه پیاز، زردچوبه و برگ بو خوب بپزید تا مغزپخت گردد.

سپس گوشت پخته شده را به مواد دمپختک اضافه کنید و اجازه بدهید تا طعم و عطر گوشت به خورد برنج برود. در این مرحله می توانید به جای آب برنج، از آب گوشت برای پختن مواد بهره ببرید. در این صورت، دمپختک شما عطر و طعمی به یاد ماندنی و لذیذ پیدا می نماید.

سبزی دمپخت شیرازی چیست؟

به طور کلی، برای تهیه دمپختک شیرازی از انواع سبزیجات معطر تازه استفاده می گردد. شما می توانید از انواع سبزی هایی مثل ریحان، ترخون، شوید، جعفری و گشنیز برای تهیه این غذا بهره ببرید. بعلاوه در صورت تمایل می توانید برگ سبز سیر تازه را هم اضافه کنید.

در صورتی که سبزی تازه در دسترس شما نبود، می توانید از ترکیب سبزی های معطر خشک برای درست کردن این غذای خوشمزه بهره ببرید.

تفاوت دمپختک شیرازی با دمپختک تهرانی چیست؟

دمپختک تهرانی که به آن دمی باقالا زرد هم گفته می گردد، از ترکیب ساده برنج، باقالا زرد خشک و ادویه ها تهیه شده و روی آن یک تخم مرغ نیمرو شده قرار می گیرد. این در حالی است که دمپختک شیرازی از ترکیب عدس، سبزیجات معطر، کلم برگ و هویج تشکیل شده است. البته در بعضی از روش های پخت دمپختک شیرازی، هویج حذف می گردد.

اگه تا حالا دمپختک شیرازی با هویج و عدس رو امتحان نکردی، حتما یه بار درستش کن! راستی تو چه ترکیب دیگه ای رو برای دمپختک پیشنهاد می دی؟ تو کامنتا بنویس!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 10 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404 گردآورنده: koreandream.ir شناسه مطلب: 2441

به "طرز تهیه دمپختک شیرازی؛ با هویج و عدس و بدون گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمپختک شیرازی؛ با هویج و عدس و بدون گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید