طرز تهیه روغن نارگیل بکر به سه روش آسان و طبیعی در خانه

به گزارش مجله رویای کره ای، روغن نارگیل بکر، یکی از شگفت انگیزترین هدیه های میوه نارگیل است که نه تنها در آشپزی بلکه در زیبایی و سلامت بدن کاربرد فراوان دارد. تهیه این روغن با دست خودتان در خانه، علاوه بر تضمین کیفیت و خالص بودن، حس رضایت و لذت خاصی هم به شما می دهد. در این دستور، سه روش متفاوت و کاربردی برای طرز تهیه روغن نارگیل را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید برترین گزینه را انتخاب کنید و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوید.

طرز تهیه روغن نارگیل بکر به سه روش آسان و طبیعی در خانه

اگر تمایل دارید راجع به سایر روغن آشپزی بیشتر بدانید، مطلب کدام روغن برای آشپزی مناسب است را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه روغن نارگیل

  • میوه نارگیل 1 عدد رسیده

طرز تهیه روغن نارگیل به روش آسیاب مرطوب

مرحله اول: جدا کردن گوشت نارگیل از پوست آن

برای تهیه روغن نارگیل بکر، یک نارگیل قهوه ای و رسیده را با ساطور تیز به 2 نیم تقسیم کنید. سپس گوشت نارگیل را با قاشق فلزی محکم، رنده مخصوص یا پوست کن از داخل پوست جدا کنید.

جدا کردن گوشت ممکن است کمی سخت باشد، اما اگر از چاقوی کره خوری بهره ببرید، راحت تر و ایمن تر می توانید تیغه را بین گوشت و پوست قرار دهید و تکه های نارگیل را به راحتی بیرون بیاورید، بدون اینکه به دستتان آسیبی برسد.

مرحله دوم: ریز کردن گوشت نارگیل

گوشت نارگیل را به تکه های کوچک خرد کنید یا با رنده مخصوص آن را ریز رنده کنید. سپس تکه ها را داخل غذاساز بریزید و دستگاه را با سرعت میانه روشن کنید تا گوشت نارگیل کاملا خرد و ریز گردد. در صورت احتیاج، می توانید اندازه کمی آب اضافه کنید تا ترکیب راحت تر مخلوط گردد.

مرحله سوم: صاف کردن شیر نارگیل

برای صاف کردن شیر نارگیل، یک پارچه تنظیف یا فیلتر قهوه را روی دهانه یک شیشه دهان گشاد قرار دهید. اندازهی از مخلوط نارگیل را داخل پارچه بریزید، آن را جمع کنید و با دست فشار دهید تا شیر نارگیل وارد شیشه گردد. برای گرفتن تمام شیر، خوب فشار دهید. این مرحله را تا زمانی که کل مخلوط نارگیل را صاف ننموده اید، ادامه دهید.

مرحله چهارم: استراحت دادن به روغن نارگیل

شیشه را حداقل 24 ساعت در جای خنک و بدون حرکت قرار دهید تا شیر و روغن نارگیل از هم جدا شوند و لایه ای از دوغاب یا خامه روی آن شکل بگیرد. اگر می خواهید این فرآیند سریع تر انجام گردد، شیشه را داخل یخچال بگذارید تا لایه بالایی زودتر سفت گردد. در غیر این صورت، نگه داشتن آن در یک محیط خنک کافی است.

با یک قاشق لایه سفت شده روی شیشه را جدا نموده و دور بریزید. آنچه در شیشه باقی می ماند روغن نارگیل بکر و خالص است.

طرز تهیه روغن نارگیل با نارگیل خشک

مرحله اول: خشک کردن نارگیل

برای آغاز، نارگیل را خشک کنید یا از پرک نارگیل بهره ببرید. اگر می خواهید از نارگیل تازه بهره ببرید، ابتدا آن را به قطعات کوچک برش دهید و به مدت 24 ساعت در دستگاه خشک کن قرار دهید تا کاملاً خشک گردد.

بعلاوه می توانید از فر برای خشک کردن گوشت نارگیل بهره ببرید. تکه های نارگیل را به قطعات کوچک تقسیم کنید، روی سینی فر بچینید و آن را در پایین ترین دمای فر به مدت حدود هشت ساعت قرار دهید تا کاملا خشک گردد..5

مرحله دوم: گرفتن آب نارگیل از نارگیل خشک

پرک های نارگیل خشک شده را به صورت تدریجی داخل آبمیوه گیر بریزید. چون اگر اندازه زیادی نارگیل را به یک باره داخل دستگاه بریزید، ممکن است باعث گرفتگی آن گردد. با هر بار استفاده، آبمیوه گیر روغن و کرم نارگیل را از فیبر جدا می نماید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که تمام پرک ها را از دستگاه عبور داده باشید و عصاره کامل نارگیل را به دست آورید.

برای گرفتن حداکثر روغن، پرک های نارگیل را یک بار دیگر از آبمیوه گیر عبور دهید. چون در مرحله اول تمام روغن نارگیل استخراج نمی گردد، با این مرحله دوم می توانید مطمئن شوید که تمام عصاره و روغن موجود در نارگیل را به طور کامل جمع آوری نموده اید.

مرحله سوم: استراحت دادن به روغن نارگیل

روغن نارگیل را داخل یک شیشه بریزید و آن را در جای گرم قرار دهید. حدود 24 ساعت صبر کنید تا کرم نارگیل ته نشین گردد و روغن خالص به سطح شیشه بیاید. بعد از جدا شدن کامل، با قاشق روغن را از روی سطح بردارید و داخل ظرف جدیدی بریزید. حالا روغن نارگیل بکر و طبیعی آماده استفاده است.

طرز تهیه روغن نارگیل به روش گرم

مرحله اول: جوشاندن آب

چهار لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و آن را روی شعله اجاق گاز قرار دهید. شعله را روی حرارت میانه به بالا تنظیم کنید و صبر کنید تا آب آغاز به بخار شدن کند. این مرحله برای تهیه روغن نارگیل به روش گرم لازم است، پس دقت کنید آب به دمای مناسب برسد.

مرحله دوم: رنده کردن گوشت نارگیل

یک عدد نارگیل قهوه ای و رسیده را انتخاب کنید، آن را باز کنید و گوشت داخل نارگیل را با قاشق جدا کنید. سپس گوشت نارگیل را با رنده ریز داخل یک کاسه رنده کنید. استفاده از نارگیل کامل و رسیده در این مرحله، کیفیت نهایی روغن نارگیل را افزایش می دهد.

مرحله سوم: مخلوط کردن نارگیل رنده شده و آب داغ

گوشت نارگیل رنده شده را داخل مخلوط کن بریزید و آب داغ را روی آن اضافه کنید. درب مخلوط کن را محکم ببندید و با دست نگه دارید، سپس ترکیب نارگیل و آب را آن قدر میکس (مخلوط) کنید تا به مخلوطی نرم و یکدست برسید.

دقت کنید که بیش از نیمی از ظرفیت مخلوط کن را با آب داغ پر نکنید، چون ممکن است درب آن باز گردد و مواد بیرون بریزد. بعلاوه اگر مخلوط کن کوچک است، مواد را در دو مرحله میکس کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

مرحله چهارم: صاف کردن شیر نارگیل

مخلوط نارگیل را از یک پارچه تنظیف یا صافی ریز روی یک کاسه صاف کنید تا شیر نارگیل داخل کاسه بریزد. با استفاده از کاردک، تفاله ها را فشار دهید تا بیشترین اندازه مایع استخراج گردد.

اگر راحت تر است، می توانید پارچه تنظیف را بردارید و با دست آن را روی کاسه فشار دهید. برای گرفتن مایع بیشتر، اندازهی آب داغ روی تفاله ها بریزید و دوباره فشار دهید تا تمام عصاره به جای مانده خارج گردد.

مرحله پنجم: جوشاندن مایع نارگیل

مایع نارگیل را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت میانه به بالا قرار دهید. آن را بجوشانید و مرتب هم بزنید تا آب تبخیر گردد و خامه از روغن جدا شده و رنگش قهوه ای گردد. این کار ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد، پس حوصله به خرج دهید و هم زدن را ادامه دهید.

اگر نمی خواهید مایع را بجوشانید، می توانید آن را در کاسه ای بریزید، رویش را با نایلون بپوشانید و 24 ساعت در دمای اتاق بگذارید. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا روغن جامد شده و روی سطح جمع گردد. در آخر، روغن را از مایع جدا کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه روغن نارگیل

در این مطلب از خبرنگاران با طرز تهیه روغن نارگیل، به سه روش مختلف آشنا شدید. دستور تهیه روغن نارگیل آسان است که در ادامه با خواندن نکات تکمیلی پیرامون آن، اطلاعات خود در زمینه این روغن بکر بیشتر کنید.

موارد استفاده از روغن نارگیل

روغن نارگیل بکر انتخابی عالی برای پخت وپز است و به تهیه شیرینی هایی سبک و پوک مانند اسکون و خمیر پای یاری می نماید. این روغن طعمی ملایم و وانیلی به غذا می دهد و در مقایسه با چربی های سنتی مانند کره یا دنبه، گزینه ای سالم تر و مغذی تر محسوب می گردد.

لزوم استفاده از نارگیل رسیده برای تهیه روغن

برای تهیه روغن نارگیل، نارگیل رسیده را انتخاب کنید. پوسته نارگیل رسیده سفت و قهوه ای تیره است، اما نارگیل های نارس رنگ روشن تری دارند و نارگیل های خیلی جوان معمولا کوچک و سبز هستند. با انتخاب نارگیل کاملاً رسیده، می توانید روغن بیشتری نسبت به نارگیل های جوان استخراج کنید.

عدم استفاده از حرارت برای فراوری روغن نارگیل به روش سرد

در روش تهیه روغن نارگیل بکر به صورت سرد، از هیچ گونه حرارتی استفاده نمی گردد. با استفاده از این روش، تمام خواص طبیعی نارگیل از جمله آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها بهتر حفظ می شوند و روغنی سالم تر و مغذی تر به دست می آید.

استخراج حداکثر عصاره از گوشت نارگیل

با قرار دادن تکه های نارگیل در فریزر و سپس یخ زدایی آن ها پیش از ریختن در غذاساز، گوشت نارگیل نرم تر می گردد و این کار به استخراج بیشتر شیر نارگیل یاری می نماید. اگر می خواهید حداکثر عصاره را از نارگیل بگیرید، این مرحله را از قلم نیاندازید.

موارد استفاده از خامه نارگیل

بعد از جدا کردن روغن نارگیل بکر، خامه ای که باقی می ماند را می توانید هم در آشپزی بهره ببرید و هم برای ساخت محصولات طبیعی مراقبت از پوست و مو. این خامه بافتی غنی دارد و به غذاها طعم می دهد و در عین حال پوست و مو را نرم و مرطوب می نماید. برای مثال با خواندن مطلب طرز تهیه کیک نارگیلی خیس می توانید از خامه نارگیل برای تهیه این کیک بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 14 مرداد 1404 بروزرسانی: 14 مرداد 1404 گردآورنده: koreandream.ir شناسه مطلب: 2452

به "طرز تهیه روغن نارگیل بکر به سه روش آسان و طبیعی در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه روغن نارگیل بکر به سه روش آسان و طبیعی در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید