طرز تهیه مربای انجیر سیاه تازه، له شده و درسته
به گزارش مجله رویای کره ای، برخلاف انجیر زرد که طعمی ملایم و شیرین دارد، انجیر سیاه طعمی قوی تر و کمی ترش دارد که آن را به انتخابی ایده آل برای دوستداران طعم های خاص تبدیل می نماید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای انجیر زرد را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه مربای انجیر سیاه تازه را به دو شکل له و درسته آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر سیاه
- انجیر سیاه 1 کیلوگرم
- شکر دانه ریز 400 گرم
- پوست لیمو 2 عدد
- آب لیمو 2 عدد
- نمک 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای انجیر سیاه
1. آماده نموده انجیر سیاه
اولین مرحله از طرز تهیه مربای انجیر سیاه این است که ساقه های انجیر را جدا نموده و خرد کنید تا مربا کمی بافت پیدا کند. همه مواد را داخل یک قابلمه با مقداری آب سرد (تقریبا 150 میلی لیتر) بریزید. مخلوط کنید تا مخلوط شوند و روی حرارت میانه رو به کم بجوشد و به مدت 10 دقیقه مدام هم بزنید.
2. پخت مربای انجیر
اکنون قابلمه مواد را روی حرارت بسیار ملایم به مدت یک ساعت بجوشانید و هر از گاهی هم بزنید. انجیرها رفته رفته له می شوند (البته می توانید با پشت قاشق آن ها را له کنید) و مربای خوشمزه با تکه های بافتی از پوست نرم انجیر برای شما باقی می ماند. بعد مربا را داخل شیشه های استریل بریزید تا بتوانید این مربای خوشمزه را به مدت یک سال داشته باشید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای انجیر
مربای انجیر سیاه، با طعم خاص و رنگ منحصر به فردش می تواند زینت بخش سفره های شما باشد اما تهیه یک مربای انجیر سیاه درست مثل طرز تهیه مارمالاد انجیر خوشمزه و باکیفیت، فوت و فن های خاص خود را دارد.
طرز تهیه مربای انجیر سیاه درسته
یکی از روش های تهیه مربای انجیر این است که آن را به شکل کاملا درسته حفظ کنید. برای این کار بعد از شستشوی انجیر از چند جا انجیرها را با سوزن سوراخ کنید تا موقع پخت، شیره کاملا داخل مربا برود و انجیرها حالت چروکیده پیدا نکنند بعد به ترتیب مراحل بالا را انجام دهید. به این ترتیب مربای انجیر شما شامل انجیر درسته خواهد بود که گزینه خوبی برای تزیین کیک به عنوان گارنیش است.
استفاده از انجیر خشک برای تهیه مربای انجیر
مربای انجیر وقتی از انجیر خشک تهیه گردد هم خوشمزه است کافی است برای تهیه مربای انجیر با انجیر خشک آن را به سادگی در آب جوش هیدراته کنید، با عسل و آب لیمو مخلوط کنید و به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید بعد بپزید.
علت استفاده از آب لیمو در تهیه مربا
معمولا در مرباها برای حفظ و نگهداری بهتر آن ها از آب لیمو استفاده می گردد چون آب لیمو حاوی مقداری اسید است که می تواند نقش موثری در حفظ مربا داشته باشد و حتی مزه آن را متعادل تر کند.
استفاده از شکر کمتر در تهیه مربای انجیر
برای تهیه مربای انجیر مثل هر مربای دیگر می توانید به راحتی اندازه شکر را کمتر کنید یا حتی از جایگزین های شکر مثل عسل یا استویا بهره ببرید چون شکر یک عامل نگهدارنده در مربا نیست و فقط به غلیظ شدن بافت مربا یاری می نماید.
ریختن مربا در شیشه و نگهداری طولانی مدت آن
ریختن مربا در شیشه ها فرآیند کمی طولانی است اما ارزش آن را دارد که ماندگاری طولانی داشته باشد تا بتوانید در اواخر سال هم از انجیر و طعم آن لذت ببرید.
برای نگهداری طولانی مدت ظروف شیشه ای مربای خود باید آن ها را استریل کنید. برای استریل کردن شیشه های مربا را روی سینی بچینید و داخل فر با دمای 130 درجه سانتیگراد به مدت حداقل 20 دقیقه در فر بگذارید. مراقب باشید که آن ها را یکی یکی با استفاده از دستکش فر بیرون بیاورید و روی یک تشک یا پد ضد حرارت قرار دهید. مخلوط مربای داغ را با قاشق مستقیم داخل شیشه ها بریزید و در آن را محکم ببندید. این مربا را می توانید تا یک سال در کمد نگهداری کنید فقط پس از باز شدن در یخچال حتما ظرف 2 ماه مربای خود را مصرف کنید.
نکات مهم برای خوش طعم و عطر شدن مربای توت فرنگی سیاه
برای اینکه مربای انجیر خوشرنگ تری داشته باشید، می توانید از چند برش لیمو یا زعفران دم نموده در حین پخت بهره ببرید. و البته برای طعم دار کردن مربا هم به آن وانیل، هل یا گلاب اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله