طرز تهیه کوکو ریواس خوشمزه به 2 روش هم در تابه و هم در فر
به گزارش مجله رویای کره ای، کوکوی ریواس یک با طعم ترش و لذیذ است که اصالت آن به شهر قزوین برمی گردد. این کوکو معمولا با گل ریواس درست می گردد و در فصل بهار که ریواس به بازار راه پیدا می نماید، فرصت خوبی برای تهیه کوکو ریواس برای ناهار یا شام است. کوکو ریواس خواص زیادی برای سلامتی مخصوصا درمان دیابت و فشار خون دارد. در این مقاله از در طرز تهیه کوکو ریواس قزوینی و نکات پخت و خوشمزه شدن کوکو گل ریواس را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کوکو ریواس در یک نگاه
برای درست کردن کوکوی ریواس به روش اصیل قزوینی، بعد از شستن ساقه یا گل های ریواس، آنها را ساطوری خرد کنید. ریواس را در یک کاسه بریزید و به آنها، سیب زمینی و پیاز رنده و آبگیری شده، تخم مرغ هم زده شده، آرد نخودچی، سبزی کوکو یا سبزی معطر ساطوری شده، انواع ادویه معطر غذا، نمک و گردوی خرد شده اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا منسجم گردد. سپس مایه کوکو ریواس را در روغن داغ سرخ کنید. هر دو طرف کوکوی ریواس که طلایی شد، آن را سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه کوکو ریواس ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کوکوی ریواس
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گل یا ساقه ریواس | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیب زمینی | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 یا 2 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق چای خوری |
سبزی کوکو یا سبزی های معطر تازه | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز گردو (خرد شده) | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
نان، ماست یا ترشی | برای سرو با کوکو ریواس |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 30 تا 45 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کوکوی ریواس: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوکو ریواس قزوینی
کوکو ریواس یک غذای نونی ساده برای شام یا ناهار است که با گل یا ساقه ریواس می توانید به راحتی درست کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه کوکوی ریواس را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: ریواس ها را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه کوکوی ریواس، اگر از ساقه های ریواس استفاده می کنید، ریواس ها را بشویید و پوست نازک آنها را جدا کنید. سپس روی یک تخته آشپزی، ساقه ریواس را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید، طوری که آب آنها خیلی خارج نگردد.
اگر از گل ریواس استفاده می کنید، گل ها را جدا کنید و بشویید. گل ها را جدا نموده و ساطوری خرد کنید. ریواس های خرد شده را در یک کاسه بریزید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: سیب زمینی و پیاز را آماده کنید
اگر از سبزی کوکو یا سبزی های معطر دلخواه استفاده می کنید، سبزی ها را بشویید و بعد از اینکه آب اضافی خود را از دست دادند، آنها را ریز و ساطوری خرد کنید. سبزی های خرد شده را هم در کاسه ای که ریواس ها را ریخته اید، بریزید. اگر هم سبزی کوکو منجمد دارید صبر کنید تا یخ سبزی آب گردد و سپس بدون آب آن را به مایه کوکو اضافه کنید.
سیب زمینی و پیاز را با رنده میانه، رنده کنید. آب پیاز و سیب زمینی را حتما با دست بفشارید. سپس سیب زمینی و پیاز آب گرفته شده را در کاسه بریزید.
را به روش های اینترنتی و از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله سوم: مایه کوکو ریواس را آماده کنید
در ادامه، تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و هم بزنید تا زرده و سفیده آنها با هم مخلوط گردد. جداگانه هم زدن تخم مرغ ها هم باعث گرفتن بوی زهم تخم مرغ می گردد و هم باعث پف بیشتر کوکوها خواهد شد.
سپس تخم مرغ های هم زده را در کاسه بریزید. آرد نخودچی، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و گردوی خرد شده را هم اضافه کنید. همه مواد را به خوبی هم بزنید تا با هم ترکیب و یکدست شوند.
برای خرید تخم مرغ، انواع آرد، گردو و انواع ادویه معطر غذا از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.
مرحله چهارم: مایه کوکوی ریواس را سرخ کنید
بهتر است برای انسجام بیشتر مایه کوکو ریواس، بعد از آماده کردن آن، به مدت نیم ساعت مواد را در یخچال استراحت دهید. سپس در یک تابه نچسب مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن کاملا داغ گردد.
سپس مایه کوکو را کف تابه بریزید و پخش کنید تا ضخامت آن کم گردد. شعله را روی حالت میانه تنظیم کنید تا یک سمت کوکو سرخ گردد و خودش را کاملا بگیرد.
روغن سرخ کردنی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای می توانید تهیه کنید.
مرحله آخر: کوکوی ریواس را سرو کنید
در آخرین مرحله، اگر از تابه دو طرفه استفاده می کنید، درب تابه را ببندید و تابه را برگردانید تا سمت دیگر کوکو ریواس هم سرخ گردد. می توانید روی کوکو را برش های مثلثی بدهید و مثلث ها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم طلایی گردد.
بعد از سرخ شدن کوکوها، آنها را روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی کوکوهای ریواس جذب گردد. سپس کوکو ریواس را با نان، ماست ()، یا سرو کنید.
نان، ماست و ترشی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
دستور تهیه کوکو ریواس در فر
برای طرز تهیه کوکو ریواس رژیمی، مایه کوکو ریواس را مشابه روش بالا درست کنید. سپس کف سینی فر یا ظرف مخصوص فر و دیواره های آن را با فرچه، روغن بمالید. بعد مایه کوکو ریواس را کف ظرف پخش نموده و سطح آن را صاف کنید. روی سطح کوکو را می توانید روغن اسپری کنید.
فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه گرم کنید. سپس ظرف را طبقه در فر بگذارید و 20 دقیقه صبر کنید تا مغز پخت گردد. حدود 3 تا 5 دقیقه گریل فر را روشن کنید تا روی کوکو هم طلایی گردد.
وقتی کوکوی ریواس پخت و روی آن طلایی شد، ظرف را از فر بیرون بیاورید و کوکو را برش بزنید. برش های کوکو ریواس را در ظرف سرو بگذارید و با نان، سالاد یا ترشی دلخواه خود، میل کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوکوی ریواس
- برای عطر و طعم بیشتر و بهتر کوکو ریواس، از برگ سیر تازه یا پیازچه در مواد کوکو بهره ببرید.
- برای انسجام مواد کوکو ریواس، حتما آب پیاز و سیب زمینی را با دست بفشارید تا باعث وا رفتن کوکو نگردد.
- به جای سیب زمینی خام، می توانید سیب زمینی پخته یا آبپز را رنده یا له کنید تا انسجام مواد هم بیشتر گردد.
- اگر مواد کوکو شل بود، می توانید به جای 1 تخم مرغ، از 2 عدد تخم مرغ بهره ببرید.
- افزودن آرد نخودچی به مایه کوکو اختیاری است ولی باعث سفت تر شدن مایه کوکو می گردد.
- برای جلوگیری از چسبیدن کوکوی ریواس به تابه حتما از تابه نچسب بهره ببرید و اجازه دهید روغن داخل آن کاملا داغ گردد، سپس مواد را در تابه بریزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکو با ریواس
چرا کوکوی ریواس تلخ می گردد؟
- از ریواس تازه استفاده ننموده اید و ریواس ها تلخ بوده اند.
- مقدار زردچوبه و ادویه های با طعم تند، زیاد بوده است.
چرا کوکو ریواس وا می رود؟
- آب پیاز و سیب زمینی را نگرفته اید.
- روغنی که کوکو ریواس را در آن سرخ نموده اید، به مقدار کافی داغ نبوده است.
برای انسجام بیشتر مایه کوکوی ریواس چه کنیم؟
- آب سیب زمینی و پیاز را بگیرید.
- از آرد نخودچی یا آرد گندم بهره ببرید.
- مقدار تخم مرغ را 1 عدد بیشتر کنید.
- مایه کوکوی ریواس را قبل از سرخ کردن، به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.