9 فایده خوردن اوتمیل یا جو دوسر برای صبحانه

به گزارش مجله رویای کره ای، اوتمیل یا جو دوسر از سالم ترین غلات روی زمین است. آنها یک غلات کامل بدون گلوتن و منبع عالی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند. مطالعات نشان می دهد که جو دوسر و جو دوسر فواید زیادی برای سلامتی دارند.

9 فایده خوردن اوتمیل یا جو دوسر برای صبحانه

این موارد شامل کاهش وزن، کاهش سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است.

در اینجا 9 فایده سلامتی مبتنی بر شواهد برای خوردن اوتمیل و جو دوسر آمده است.

اوتمیل یا جو دوسر چیست؟

اوتمیل یک غذای غلات کامل است که از نظر علمی به اسم Avena sativa شناخته می گردد.

سالم ترین و کامل ترین نوع جو دوسر، زمان زیادی طول می کشد تا پخته گردد. به همین علت، بیشتر مردم بلغور جو دوسر یا جو دوسر آسیاب شده و خرد شده یا اصطلاحاً پرک شده را ترجیح می دهند.

جو دوسر فوری (سریع) بیشترین نوع فرآوری شده است. در حالی که پخت آنها کوتاهترین زمان را می طلبد، ممکن است بافت آن مات باشد.

جو معمولاً در صبحانه به اسم بلغور جو دوسر مصرف می گردد که از جوشاندن جو در آب یا شیر تهیه می گردد. اغلب از بلغور جو دوسر به اسم فرنی یاد می گردد.

آنها اغلب در کلوچه ها، گرانولوها، کلوچه ها و سایر محصولات پخته شده گنجانده شده اند.

خلاصه:

جو دوسر غلات کامل است که معمولاً در صبحانه به اسم اوتمیل (فرنی) مصرف می گردد.

1. اوتمیل فوق العاده مغذی است

آنها منبع خوبی از کربوهیدرات ها و فیبرها هستند، از جمله فیبر قوی بتا گلوکان.

آنها بعلاوه پروتئین و چربی بیشتری نسبت به بیشتر غلات دارند.

جو دوسر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان است. نصف فنجان (78 گرم) جو دوسر خشک حاوی موارد زیر است:

  • منگنز: 191 درصد از احتیاج روزانه
  • فسفر: 41 درصد از احتیاج روزانه
  • مهمیم: 34 درصد از احتیاج روزانه
  • مس: 24 درصد از احتیاج روزانه
  • آهن: 20٪ از احتیاج روزانه
  • روی: 20 درصد از احتیاج روزانه
  • فولات: 11 درصد از احتیاج روزانه
  • ویتامین B1 (تیامین): 39 درصد از احتیاج روزانه
  • ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک): 10 درصد از احتیاج روزانه
  • بعلاوه مقادیر کمی از کلسیم، پتاسیم، ویتامین B6 (پیریدوکسین) و ویتامین B3 (نیاسین)

این مقدار حاوی 51 گرم کربوهیدرات، 13 گرم پروتئین، 5 گرم چربی و 8 گرم فیبر اما تنها 303 کالری است.

این بدان معناست که جو دوسر از جمله مواد غذایی غنی از مواد مغذی است که می توانید بخورید.

خلاصه:

اوتمیل سرشار از کربوهیدرات و فیبر است اما پروتئین و چربی بیشتری نسبت به سایر غلات دارد. آنها دارای مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی هستند.

2. غنی از آنتی اکسیدان است از جمله آوانانترامیدها

جو دوسر کامل دارای آنتی اکسیدان و ترکیبات گیاهی مفید به نام پلی فنول است. قابل توجه ترین گروه آنتی اکسیدان های منحصر به فرد به نام آوانانترامیدها است که تقریباً تنها در جو دوسر یافت می گردد.

آوانانترامیدها ممکن است با افزایش فراوری نیتریک اکسید به کاهش فشار خون یاری نمایند. این مولکول گاز به گشاد شدن رگ های خونی یاری می نماید و منجر به جریان بهتر خون می گردد.

علاوه بر این، آوانانترامیدها دارای اثرات ضد التهابی و ضد خارش هستند.

اسید فرولیک هم به مقدار زیاد در جو دوسر وجود دارد. این یک آنتی اکسیدان دیگر است.

خلاصه:

جو دوسر حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های قوی از جمله آوانانترامیدها است. این ترکیبات ممکن است به کاهش فشار خون و ارائه مزایای دیگر یاری نمایند.

3. اوتمیل حاوی فیبر محلول قدرتمندی به نام بتا گلوکان است

جو دوسر حاوی مقادیر زیادی بتا گلوکان، نوعی فیبر محلول است. بتا گلوکان تا حدی در آب حل می گردد و محلول غلیظ و ژلی مانند در روده ایجاد می نماید.

فواید فیبر بتا گلوکان برای سلامتی عبارتند از:

  • کاهش سطح LDL و کلسترول کل
  • کاهش قند خون و پاسخ انسولین
  • افزایش احساس سیری
  • افزایش رشد باکتری های خوب در دستگاه گوارش

خلاصه:

جو دوسر سرشار از فیبر محلول بتا گلوکان است که فواید بیشماری دارد. این به کاهش کلسترول و سطح قند خون یاری می نماید، باکتری های سالم روده را افزایش می دهد و احساس سیری را افزایش می دهد.

4. آنها می توانند سطح کلسترول را پایین بیاورند و کلسترول LDL را از آسیب محافظت نمایند

بیماری های قلبی عامل اصلی مرگ و میر در سطح دنیا است که یکی از عوامل مهم آن افزایش کلسترول خون است.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که فیبر بتا گلوکان در جو دوسر در کاهش سطح کلسترول کل و LDL موثر است.

بتا گلوکان ممکن است دفع صفرا غنی از کلسترول را افزایش دهد و در نتیجه سطح کلسترول در گردش خون را کاهش دهد.

اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) که هنگام واکنش LDL با رادیکال های آزاد رخ می دهد، یکی دیگر از مراحل مهم در پیشرفت بیماری های قلبی است.

این التهاب در عروق ایجاد می نماید، به بافت ها آسیب می رساند و می تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.

یک مطالعه گزارش می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در جو دو سر با ویتامین C برای جلوگیری از اکسیداسیون LDL کار می نمایند.

خلاصه:

جو دوسر با کاهش کلسترول کل و LDL و محافظت از کلسترول LDL در برابر اکسیداسیون ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

5. می تواند کنترل قند خون را بهبود بخشد

دیابت نوع 2 یک بیماری شایع است که با افزایش قابل توجه قند خون معین می گردد. معمولاً ناشی از کاهش حساسیت به هورمون انسولین است.

اوتمیل ممکن است به کاهش سطح قند خون، به ویژه در افرادی که اضافه وزن دارند یا مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، یاری کند.

آنها بعلاوه ممکن است حساسیت به انسولین را افزایش دهند.

این اثرات عمدتا به توانایی بتا گلوکان در ایجاد ژل غلیظ نسبت داده می گردد که باعث تخلیه معده و جذب گلوکز در خون می گردد.

خلاصه:

به علت فیبر محلول بتاگلوکان، جو دوسر ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را کاهش دهد.

6. بلغور جو دوسر بسیار سیر نماینده است و ممکن است به شما در کاهش وزن یاری کند

بلغور جو دوسر (فرنی) نه تنها یک صبحانه خوشمزه است بلکه بسیار سیر نماینده است.

خوردن غذاهای سیرنماینده ممکن است به شما در خوردن کالری کمتر و کاهش وزن یاری کند.

با تاخیر در زمان خالی شدن معده از غذا، بتاگلوکان موجود در بلغور جو دوسر ممکن است احساس سیری شما را افزایش دهد.

بتا گلوکان بعلاوه ممکن است باعث آزاد شدن پپتید گردد، هورمونی که در پاسخ به غذا در روده فراوری می گردد. نشان داده شده است که این هورمون سیری منجر به کاهش کالری دریافتی می گردد و ممکن است خطر چاقی را کاهش دهد.

خلاصه:

بلغور جو دوسر با کاهش احساس سیری به کاهش وزن یاری می نماید. این کار با کند کردن تخلیه معده و افزایش فراوری هورمون سیری انجام می گردد.

7. جو دوسر ریز می تواند به مراقبت از پوست یاری کند

تصادفی نیست که جو دوسر را می توان در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست یافت. سازندگان این محصولات اغلب جو دوسر را به اسم جو دوسر کلوئیدی ذکر می نمایند.

FDA بلغور جو دوسر کلوئیدی را باسم یک ماده محافظ پوست در سال 2003 تأیید کرد. اما در حقیقت، جو دوسر سابقه طولانی در درمان خارش و سوزش در مسائل مختلف پوست دارد.

به اسم مثال، محصولات پوستی مبتنی بر جو دوسر ممکن است علائم ناراحت نماینده اگزما را بهبود بخشند.

توجه داشته باشید که مزایای مراقبت از پوست فقط مربوط به جو دوسر است که روی پوست اعمال می گردد، نه آنهایی که خورده می شوند.

خلاصه:

بلغور جو دوسر کلوئیدی (جو دوسر ریز آسیاب شده) مدتهاست که برای درمان خشکی و خارش پوست مورد استفاده قرار می گیرد. ممکن است به تسکین علائم بیماری های مختلف پوست از جمله اگزما یاری کند.

8. آنها ممکن است خطر ابتلا به آسم دوران کودکی را کاهش دهند

آسم شایع ترین بیماری مزمن در بچه ها است.

این یک اختلال التهابی مجاری تنفسی است - لوله هایی که هوا را به ریه های فرد منتقل می نمایند.

اگرچه همه بچه ها علائم یکسانی ندارند اما بسیاری از آنها سرفه های مکرر، خس خس سینه و تنگی نفس را تجربه می نمایند.

بسیاری از محققان معتقدند که معرفی زودهنگام غذاهای جامد به کودک ممکن است خطر ابتلا به آسم و سایر بیماری های آلرژیک را در کودک افزایش دهد.

با این حال، مطالعات نشان می دهد که این در خصوص همه غذاها صدق نمی نماید. برای مثال، دادن زودهنگام جو دوسر، در واقع ممکن است محافظ باشد.

یک مطالعه گزارش می دهد که تغذیه جو دوسر به نوزادان قبل از سن 6 ماهگی با کاهش خطر ابتلا به آسم در بچه ها مرتبط است.

خلاصه:

بعضی تحقیقات نشان می دهد که جو دوسر ممکن است هنگام دادن به نوزادان از آسم در بچه ها جلوگیری کند.

9. اوتمیل می تواند به برطرف یبوست یاری کند

افراد مسن اغلب با یبوست، با حرکات نادر و نامنظم روده که دفع آن سخت است، روبرو می شوند.

ملین ها اغلب برای برطرف یبوست در افراد مسن استفاده می شوند. با این حال، در حالی که موثر هستند، با کاهش وزن و کاهش کیفیت زندگی هم مرتبط هستند.

مطالعات نشان می دهد که سبوس جو دوسر، لایه بیرونی غنی از فیبر، ممکن است به برطرف یبوست در افراد مسن یاری کند.

یک آزمایش نشان داد که یبوست 30 بیمار مسن که روزانه سوپ یا دسر حاوی سبوس جو دوسر مصرف می کردند به مدت 12 هفته بهبود یافت.

خلاصه:

مطالعات نشان می دهد که سبوس جو دوسر می تواند به کاهش یبوست در افراد مسن یاری نموده و احتیاج به استفاده از ملین ها را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد.

چگونه اوتمیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید

شما می توانید از جو دو سر به چند روش لذت ببرید.

محبوب ترین راه این است که به سادگی بلغور جو دوسر (فرنی) را برای صبحانه بخورید.

در اینجا یک روش بسیار ساده برای تهیه بلغور جو دوسر وجود دارد:

  • 1/2 فنجان جو دوسر
  • 1 فنجان (250 میلی لیتر) آب یا شیر
  • کمی نمک

مواد را در قابلمه ای مخلوط نموده و بگذارید بجوشد. حرارت را کم کنید و جو را بپزید و گاهی اوقات هم بزنید تا نرم گردد.

برای خوشمزه تر و مغذی تر شدن اوتمیل، می توانید دارچین، میوه ، آجیل، دانه ها و یا ماست یونانی به آن اضافه کنید.

بعلاوه، جو دوسر غالباً در غذاهای پخته، موسلی، گرانولا و نان گنجانده می گردد.

اگرچه جو دوسر به طور طبیعی بدون گلوتن است اما گاهی اوقات به گلوتن آلوده می گردد. این به این علت است که ممکن است با استفاده از تجهیزات مشابه سایر غلات حاوی گلوتن برداشت و پردازش شوند.

اگر بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن دارید، محصولات جو دوسری را انتخاب کنید که دارای گواهی بدون گلوتن هستند.

خلاصه:

جو دوسر می تواند یک افزودنی عالی برای رژیم غذایی سالم باشد. آنها را می توان به اسم اوتمیل (فرنی) برای صبحانه خورد، به غذاهای پخته شده و موارد دیگر افزود.

جو دوسر برای شما فوق العاده مفید است

جو دوسر یک غذای فوق العاده مغذی است که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مهم است.

علاوه بر این، فیبر و پروتئین آنها در مقایسه با سایر غلات زیاد است.

جو دوسر حاوی بعضی از اجزای منحصر به فرد است به ویژه فیبر محلول بتا گلوکان و آنتی اکسیدان هایی به نام آوانانترامیدها.

مزایای آن شامل کاهش قند خون و سطح کلسترول، محافظت در برابر سوزش پوست و کاهش یبوست است.

علاوه بر این، آنها بسیار سیر نماینده هستند و دارای خواص زیادی هستند که می تواند آنها را به یک غذای محبت آمیز برای کاهش وزن تبدیل کند.

در خاتمه، اوتمیل جزو سالم ترین غذاهایی است که می توانید بخورید.

منبع:

healthline

منبع: هفت گنج
انتشار: 3 مهر 1400 بروزرسانی: 3 مهر 1400 گردآورنده: koreandream.ir شناسه مطلب: 1823

به "9 فایده خوردن اوتمیل یا جو دوسر برای صبحانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 فایده خوردن اوتمیل یا جو دوسر برای صبحانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید